Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donaldson (DUP): Σημαντικές οι πιθανότητες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ

Donaldson (DUP): Σημαντικές οι πιθανότητες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ
Απαράδεκτη η Συμφωνία Αποχώρησης, σωστά ο Johnson τηρεί σκληρή στάση τόνισε ο Donaldson
Την εκτίμηση πως είναι σημαντικές οι πιθανότητες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ διατύπωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Jeffrey Donaldson ύστερα από τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει το σχέδιο του για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία.
Σε δηλώσεις του ο Donaldson υποστήριξε ότι η Συμφωνία Αποχώρησης που βρίσκεται στο τραπέζι είναι απαράδεκτη, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα με τη συμφωνία αυτή είναι το backstop, δηλαδή την πολιτική που διασφαλίζει ότι δεν υπάρξουν σκληρά σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας.
«Θέλουμε μια πιο ευέλικτη προσέγγιση από την ΕΕ» είπε ο Donaldson, ο οποίος υποστήριξε πως σωστά ο Johsnon τηρεί μια σκληρή στάση απέναντι στην ΕΕ όσον αφορά το Brexit.
Σημειώνεται πως το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (τάσσεται υπέρ της ένωσης με τη Μ.Βρετανία) στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών.
Ο Boris Johnson, ο οποίος βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα, είχε χθες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του DUP.
Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας απορρίπτει το backstop ως αντιδημοκρατικό και απειλεί ότι εάν δεν «βγει» ως παράμετρος από τη Συμφωνία, τότε η Μ. Βρετανία είναι αποφασισμένη να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης