Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η απαράδεκτη… νόμιμη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων

tags :
Η απαράδεκτη… νόμιμη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων
Πρώτη ενημέρωση για τα πεπραγμένα του 2019 θα λάβουν οι επενδυτές στο τέλος Σεπτεμβρίου για πολλές εισηγμένες
Την ώρα που ορισμένες μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου ένα μήνα μετά το κλείσιμό του, υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που επιλέγουν να δημοσιεύσουν στο τέλος της προθεσμίας ήτοι έως και 3 μήνες μετά, την περίοδο δηλαδή που λήγει το επόμενο τρίμηνο.
Σήμερα 31/7 για παράδειγμα δημοσιεύει η Τιτάν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ακριβώς ένα μήνα μετά τη λήξη του και σήμερα δημοσίευση η Entersoft, η ΕΧΑΕ και λίγες ακόμα.
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως εφόσον μπορεί η Τιτάν, ένας όμιλος με θυγατρικές σε πολλά μέρη του πλανήτη να δημοσιεύσει σε ένα μήνα μετά το κλείσιμο του τριμήνου μπορούν και οι υπόλοιπες ή έστω με λίγες μέρες επιπλέον διορία.
Ο νόμος όχι μόνο τους δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλο το τρίμηνο για να ετοιμάσουν τη λογιστική κατάσταση, αλλά τους έχει αφαιρέσει και την υποχρέωση να δημοσιεύουν δύο από τα τέσσερα συνολικά τρίμηνα.
Επομένως, ο όγκος δουλειάς, τον οποίο πολλές εισηγμένες επικαλούνταν στο παρελθόν για να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση, αλλά και τα κόστη έχουν πλέον μειωθεί.
Η δημοσίευση ένα τρίμηνο μετά τη λήξη του τριμήνου, καθιστά την ενημέρωση της αγοράς «προβληματική» ειδικά όταν πολλές εταιρείες έχουν δημοσιεύσει ετήσια για τη χρήση 2018 δεν δημοσίευσαν πρώτο τρίμηνο λόγω μη υποχρέωσης και θα δημοσιεύσουν πρώτη ενημέρωση για το 2019 στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Το θέμα γίνεται πιο σημαντικό την τρέχουσα χρονική συγκυρία που οι μετοχές έχουν καταγράψει μεγάλο ράλι. 
Ίσως η νέα κυβέρνηση να πρέπει να ξαναδεί το θέμα…

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης