Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακό επτάμηνο με συνολική άνοδο 46,7%

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακό επτάμηνο με συνολική άνοδο 46,7%
ΑΓΟΡΑ: Δεν έπειθε, δεν μπορούσε, δεν τράβαγαν τα χαρτιά, αλλά τελικά σιγά-σιγά τα κατάφερε και έγραψε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό 4,5 ετών και μάλιστα με υψηλές συναλλαγές αν σκεφτούμε και την περίοδο που διανύουμε. Εξαιρετικές οι τράπεζες, πολύ καλή η ΔΕΗ και δυνατή η Ελλάκτωρ. Βάζουμε και τον ΟΛΠ μεταξύ των κορυφαίων.

Με τζίρο στα 100 εκατ. ευρώ φυσικά και δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από τη συνεδρίαση. Επιπλέον η άνοδος πήγε σε πολλές μετοχές όπως δείχνει και η σχέση ανοδικών-πτωτικών. Συμπλήρωσε 7 μήνες ανόδου η αγορά με συνολική άνοδο από την αρχή του έτους 46,74%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υψηλά 11 μηνών για την Εθνική Τράπεζα, κλείσιμο στο υψηλό της ημέρας για την Πειραιώς, δυνατή η Alpha Bank, ενώ η Eurobank είχε τη μικρότερη άνοδο. Υψηλός και ο τζίρος στις συστημικές.

ΟΛΠ: Με 5 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 24,80 ευρώ με τη βοήθεια των δημοπρασιών. Στο +5,08% η μετοχή.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 2,82 ευρώ με όγκο 1 εκατ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Τους ρεζίλεψε καλά τους «δημιουργούς» δεικτών. Μόνο γέλιο προκάλεσε άλλωστε η φοβερή τους απόφαση να βγάλουν τη μετοχή από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Σήμερα η εισηγμένη αποτιμάται στα 880 εκατ. ευρώ. Μπράβο παιδιά πάντα τέτοια!

Στα 8,27 ευρώ και στο +2,73% με όγκο 173 χιλ. τεμάχια. Κλείσιμο στο υψηλό της ημέρας που είναι και υψηλό περίπου 5 ετών.

ΕΥΑΘ: Φυσικά και δεν μπορεί να κοιτάζει την αντίστοιχη εταιρεία της Αθήνας να σκαρφαλώνει σε υψηλότερα επίπεδα και να μένει άπραγη. Ειδικά με τέτοια μεγέθη. Σε υψηλά 5 και κάτι ετών. Στα 5,62 ευρώ με άνοδο 4,46% και όγκο 25 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 204 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Πώς να αφήσεις ασχολίαστο τέτοιο ράλι. Βελτιώνονται και τα ομόλογα της εταιρείας και μακάρι να βελτιωθεί και ο ισολογισμός. Η «εμπλοκή» του Σωκράτη Κόκκαλη, φέρνει αποτελέσματα και βελτιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτό δε σημαίνει ότι η στήλη δεν παρακολουθεί τη μετοχή αν και φανατικά «κόκκινη».

Μας ενδιαφέρει να δούμε κυρίως τα αποτελέσματα εξαμήνου, γιατί θυμίζουμε πως στο πρώτο τρίμηνο του 2019 ο όμιλος είχε αρνητική καθαρή θέση. Επομένως η πιθανότητα να έχει και στο εξάμηνο, μας απαγορεύει οποιαδήποτε επενδυτική ματιά. Όμως είμαστε εδώ για να σχολιάζουμε όσες πιο πολλές μετοχές μπορούμε.

Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 10,33% και στα 0,5770 ευρώ μετά από συναλλαγές 1,6 εκατ. τεμαχίων. Η αποτίμηση στα 90 εκατ. ευρώ.

MIG: Άμα βρει και αυτή το δρόμο της, αν και όποιος διαβάζουμε μάλλον η Πειραιώς βγαίνει ωφελημένη. Πρέπει να αρχίσουν να αποδίδουν τα asset της και κυρίως να δούμε απομόχλευση. Δυνατό και το δικό της ράλι το τελευταίο δίμηνο.

Q&R: Εδώ και μήνες κάνει μεγάλους όγκους που αντιστοιχούν σε μεγάλο ποσοστό του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Τρελό «χώσιμο» σήμερα και πήγε η μετοχή από τα 0,2440 ευρώ στα 0,1640 ευρώ και στο -30%. Έκλεισε στα 0,1710 ευρώ με όγκο 1 εκατ. τεμάχια.

Από θεμελιώδη δεν έχει κάτι που να συγκινεί. Το 2018 αν και αύξησε λίγο τζίρο έβγαλε σημαντικές ζημιές για τα μεγέθη της. Οι υποχρεώσεις δείχνουν να καλύπτονται από απαιτήσεις και ταμείο, ενώ παίζει στην καθαρή θέση. Φυσικά και αυτοί οι όγκοι δεν αρέσουν στη στήλη. Έχουν πάντως ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα μεγάλες πωλήσεις μετοχών από insiders.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Γράφει το κοντέρ πλέον 1,41 ευρώ και αποτίμηση 31 εκατ. ευρώ.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Με όγκο 17 χιλ. τεμάχια παρακαλώ και άνοδο 4,42%. Κλείσιμο στα 2,36 ευρώ και η αποτίμηση οριακά κάτω από 15 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Διόρθωσε μετά το ράλι και έκλεισε στα 0,74 ευρώ με απώλειες 3,90% και όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έχουν τη δυνατότητα να σου δίνουν τη μία μέρα την εντύπωση πως διαλύονται τα πάντα και την επομένη πως πουλήθηκαν στα ύψη όλα. Απίστευτοι οι τύποι που «κοιτάνε» τη μετοχή. Στο -2,11% με μόλις 20 χιλ. τεμάχια όγκο και ενώ έδειχνε πως μπορούσε να περάσει πάνω από τα 2,39 ευρώ με λίγο όγκο πήγε στα 2,32 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης