Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Λίγη όρεξη και θερινή κόπωση στο ΧΑ

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Λίγη όρεξη και θερινή κόπωση στο ΧΑ
Πιθανές διορθώσεις δεν πρέπει να μας φοβίζουν, αλλά να είμαστε έτοιμοι σε σημαντικές τεχνικές στηρίξεις να αυξάνουμε θέσεις, σε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, εξωστρέφεια και ιστορική συνέπεια μεγέθυνσης.
Η Ελληνική κεφαλαιαγορά προσπαθεί με τακτικές κινήσεις επιμέρους μετοχών κυρίως της μικρής κεφαλαιοποίησης, να διασπάσει τα πρόσφατα υψηλά, δείχνοντας ελαφρά σημάδια κόπωσης.
Η «Αγορά» προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ρεκόρ 12-ετίας στον δείκτη Καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αλλά και την θετική απήχηση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Η άμεση αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας από την νέα κυβέρνηση, κρίνεται θετικά προς το παρόν από τους εμπλεκόμενους.
Στο Διεθνές οικονομικό περιβάλλον, η μεταβλητότητα παραμένει ελεγχόμενη από τους κεντρικούς τραπεζίτες που συνεχίζουν να λειτουργούν υποστηρικτικά, λόγω της επιβράδυνσης που παρατηρείται στην παγκόσμια οικονομία.
Η Ελληνική ομολογιακή αγορά, συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλές αποδόσεις σε όλη την καμπύλη, με την 5-ετή έκδοση να κινείται πέριξ του 1,10% και την 10-ετή πέριξ του 2,05%.
Το γεγονός ότι ήδη έχουν καλυφθεί οι κρατικές δανειακές ανάγκες για φέτος αλλά και η χαμηλή εμπορευσιμότητα των τίτλων, υποβοηθά την παραμονή των επιτοκίων σε αυτά τα επίπεδα, αλλά θα απαιτηθούν αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης το επόμενο διάστημα, για να κινηθούν σε χαμηλότερες αποδόσεις...
Στο Ελληνικό χρηματιστήριο οι Τραπεζικές μετοχές αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της συνολικής αξίας συναλλαγών.
Η προσοχή επικεντρώνεται στην Eurobank και την Εθνική Τράπεζα μετά τις διοικητικές αλλαγές και όλοι περιμένουν να δουν αν ο τραπεζικός δείκτης μπορεί να διασπάσει το επίπεδο των 840-845 μονάδων, δίνοντας την απαραίτητη δυναμική στην αγορά.
Ο Γενικός Δείκτης μετά το ανοδικό γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών, προσπαθεί (όχι πειστικά προς το παρόν) να διασπάσει έγκυρα τις 900 μονάδες.
Τα επόμενα σημεία αντίστασης οριοθετούνται στις 920 και 948 μονάδες.
Αντίστοιχα έγκυρη καθοδική διάσπαση των 880 μονάδων αυξάνει τις πιθανότητες για προσέγγιση των 860 μονάδων.
Για τον FTSE25 οι κοντινές στηρίξεις του οριοθετούνται στις 2180 και 2140 μονάδες.
Επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 2230 και 2270 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη κόπωση από τον Γενικό Δείκτη.
Η καλύτερη εικόνα του ΓΔ εξηγείτε από την αυξημένη κινητικότητα μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, που συνεχίζεται με ακραίες διακυμάνσεις και αυξημένους όγκους. Επισημαίνουμε όμως ότι χρειάζεται προσοχή από τους επενδυτές, ειδικά αν δεν υποστηρίζονται οι ακραίες ανοδικές κινήσεις από θεμελιώδη μεγέθη και βασίζονται μόνο στην φημολογία.
Συμπερασματικά διατηρούμε την προϋπάρχουσα στρατηγική μας για την Ελλάδα, παραμένοντας μεσοπρόθεσμα συγκρατημένα αισιόδοξοι.
Πιθανές διορθώσεις δεν πρέπει να μας φοβίζουν, αλλά να είμαστε έτοιμοι σε σημαντικές τεχνικές στηρίξεις να αυξάνουμε θέσεις, σε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, εξωστρέφεια και ιστορική συνέπεια μεγέθυνσης.
Υπενθυμίζουμε ότι ιστορικά ο Αύγουστος δεν φημίζεται για τους αυξημένους όγκους συναλλαγών σε σχέση με τους άλλους μήνες, αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, με δεδομένο ότι πλέον η Ελληνική χρηματαγορά έχει αλλάξει πίστα (ανοδική τάση), χωρίς να αποκλείεται αύξηση της μεταβλητότητας από εξωγενείς παράγοντες..

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor
Mc Banking & Finance

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης