Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ηλεία: Φωτιά στην περιοχή Ανεμοχώρι - Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

tags :
Ηλεία: Φωτιά στην περιοχή Ανεμοχώρι - Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία
Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα
Χορτολιβαδική έκταση καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία την Κυριακή (4/8/2019), στην περιοχή Ανεμοχώρι του Πύργου, στην Ηλεία.
Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και μέχρι τώρα εκτιμούμε ότι έχει κάψει περίπου 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης».
Όπως πρόσθεσε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «ήταν άμεση η κινητοποίηση ισχυρών επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ βοήθησε σημαντικά και το ελικόπτερο που επιχείρησε πάνω από το πύρινο μέτωπο».
Επίσης, ανέφερε ότι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.
 Όσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Λούβρο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος είπε ότι «η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση», συμπληρώνοντας ότι «είμαστε σε καλό σημείο και αν δεν υπάρξουν αναζωπυρώσεις, εκτιμώ ότι μέχρι το βράδυ θα την έχουμε θέσει υπό μερικό έλεγχο».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης