Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά άνω των τεσσάρων ετών υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα τον Αύγουστο 2019 - Στις -13,7 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά άνω των τεσσάρων ετών υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα τον Αύγουστο 2019 - Στις -13,7 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση αναμένεται να καταγράψει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/8) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix κατέγραψε πτώση στις -13,7 μονάδες, έναντι -5,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις -7 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2015, και συγκεκριμένα στις -7,3 μονάδες, έναντι 1,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τον δείκτη που σχετίζεται με τις προσδοκίες των επενδυτών για τους επόμενους μήνες, καταγράφηκε επίσης πτώση σε μηνιαία βάση, και συγκεκριμένα στις -20 μονάδες, έναντι -13 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί χαμηλό επτά ετών.
«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις κεντρικές τράπεζες δεν οδήγησαν σε κάποια αλλαγή στις οικονομικές προσδοκίες», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Sentix, Patrick Hussy, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης