Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φταίει η ρητορική του Donald Trump για τις επιθέσεις στις ΗΠΑ;

Φταίει η ρητορική του Donald Trump για τις επιθέσεις στις ΗΠΑ;
Φταίει η ρητορική του Αμερικανού προέδρου για τις μαζικές επιθέσεις;
Φταίει η ρητορική του Αμερικανού προέδρου για τις μαζικές επιθέσεις;
Τέτοιες κατηγορίες φαίνεται να αντιμετωπίζει ο Donald Trump μετά και το νέο μακελειό που έπληξε τις ΗΠΑ, καθώς 29 Αμερικανοί έχασαν την ζωή τους σε μαζικούς πυροβολισμούς το σαββατοκύριακο στο Οχάιο και το Ελ Πάσο του Τέξας.
Ο πρόεδρος Trump πρότεινε έναν συνδυασμό αυστηρότερων ελέγχων ιστορικού για τις αγορές όπλων και μιας επειγόντως αναγκαίας μεταρρύθμισης στο μεταναστευτικό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται ότι η μεταναστευτική του ρητορική, και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχει πυροδοτήσει αυτό το κύμα επιθέσεων.
«Κάτι, αν όχι σπουδαίο, πρέπει να βγει από αυτά τα δύο τραγικά γεγονότα», σημείωσε με ανάρτησή του στο Τwitter.
Τα σχόλια αυτά ίσως αποτελούν μια προσπάθεια εκ μέρους του Trump να αντιταχθεί στις αιτιάσεις ότι ο ίδιος και πολλοί ρεπουμπλικάνοι δεν επιθυμούσαν αυστηρότερους ελέγχους στην αγορά των όπλων.
«Ίσως πρέπει να γίνουν περισσότερα», ανέφερε σε δημοσιογράφους την Κυριακή, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να κάνει δηλώσεις σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019.
Οι Δημοκρατικοί ζητούν από την Γερουσία-που ελέγχεται από ρεπουμπλικανούς-να διακόψουν την αυγουστιάτικη αργία ώστε να περάσει μια παλιότερη νομοθεσία ελέγχων, η οποία είχε απορριφθεί το 2013.
Οι αρχές διερευνούν πιθανή σύνδεση μεταξύ του πιθανολογούμενου δράστη του Ελ Πάσο, ο οποίος άνοιξε πυρ σε κατάστημα Walmart λίγα μίλια από τα μεξικανικά σύνορα, σκοτώνοντας 20 άτομα και ενός διαδικτυακού μανιφέστου που κάνει λόγο για «ισπανική εισβολή» του Τέξας.
Επτά Μεξικανοί ήταν μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, η οποία πάντως ερευνάται ως εγχώρια τρομοκρατία.
Μόλις τέσσερις μέρες πριν από τις επιθέσεις, ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός της Ουάσινγκτον απαίτησε από τον πρόεδρο να περιορίσει τις λεκτικές επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων.
«Οι βίαιες λέξεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες», ανέφεραν οι θρησκευτικοί ηγέτες του καθεδρικού ναού στην ασυνήθιστη δήλωσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης