Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις εφόσον οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε άρση των κυρώσεων

Rouhani (Ιράν): Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις εφόσον οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε άρση των κυρώσεων
Ο πρόεδρος του Ιράν διευκρίνησε ότι η Τεχεράνη θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις ανεξάρτητα από το εάν η Ουάσιγκτον επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία
Στο γεγονός ότι το Ιράν είναι έτοιμο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρθηκε σήμερα (6/8) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προκειμένου να συμβεί αυτό, η Ουάσιγκτον πρέπει πρώτα να προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Rouhani δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγμτεύσεις με την Ουάσιγκτον εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες άρουν τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η χώρα είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο συνομιλιών ανεξάρτητα από το εάν η Ουάσιγκτον επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του 2015, το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης.
Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος, ο οποίος είχε προηγουμένως συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ειρήνη με το Ιράν είναι η μητέρα όλης της ειρήνης, και ο πόλεμος με το Ιράν είναι η μητέρα όλων των πολέμων».
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να έχουν διαπραγματεύσεις με το Ιράν τότε θα πρέπει να άρουν όλες τις κυρώσεις», τόνισε ο Hassan Rouhani, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να επιτραπεί στο Ιράν να εξάγει πετρέλαιο».
Αναφορικά με το Στενό του Ορμούζ, ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι «ένα στενό είναι ένα στενό», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δε γίνεται το Στενό του Ορμούζ να είναι ελεύθερο για εσάς αλλά το Στενό του Γιβραλτάρ να μην είναι ελεύθερο για εμάς».
Σημειώνεται ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν έχουν επιδεινωθεί κατά τους τελευταίους μήνες, στον απόηχο της απόφασης της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης