Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης - Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές Γερμανίας, στο 1,53% το ιταλικό

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης - Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές Γερμανίας, στο 1,53% το ιταλικό
Νέα πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, διευρύνοντας το ράλι που πυροδότησε η κλιμάκωση της εμπορικής έντασης
Νέα πτώση καταγράφουν σήμερα (6/8/2019) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, διευρύνοντας το χθεσινό ράλι, που πυροδότησε η κλιμάκωση της εμπορικής έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε χθες την Κίνα ότι προχωρά εσκεμμένα στην υποτίμηση του νομίσματός της, καθώς χθες η συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου ξεπέρασε το επίπεδο 7:1.
Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) εξέφρασε σήμερα τη λύπη της για την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να της αποδώσει τον χαρακτηρισμό χώρας που «χειραγωγεί το νόμισμά της».
«Ο αμερικανικός χαρακτηρισμός είναι μια αυθαίρετη, μονομερής και υπέρ του προστατευτισμού πρακτική, που πλήττει σοβαρά τους διεθνείς κανόνες και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές», ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.
Επιπλέον, η PBOC αποφάσισε σήμερα να θέσει την ισοτιμία αναφοράς υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, προσφέροντας μια «ανάσα» στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.
Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε την ημερήσια ισοτιμία αναφοράς για το κινεζικό νόμισμα στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας στα 6,9683 γουάν, συγκριτικά με τα 6,9871 που ανέμεναν οι αναλυτές, και χαμηλότερα από το επίπεδο των 7 γουάν, το οποίο ξεπέρασε χθες.
Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις ενέτειναν τις ανησυχίες σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων και τη λήψη περαιτέρω μέτρων τόνωσης από μεγάλες κεντρικές τράπεζες.
Οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούν σήμερα κατά 2-3 μονάδες βάσης.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά 2,4 μονάδες βάσης, στο νέο ιστορικό χαμηλό του -0,53%, από -0,509% στο προηγούμενο κλείσιμο.

Image
Η απόδοση του ιρλανδικού 10ετούς σημειώνει πτώση 2,2 μ.β. και διαμορφώνεται στο 0,01%, από 0,036% στο προηγούμενο κλείσιμο,
Το 10ετές πορτογαλικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση 0,27%, με πτώση 2,4 μ.β., ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού υποχωρεί κατά 1,6 μ.β. στο 0,23%.
Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 4,1 μ.β. και διαμορφώνεται στο 1,52%, από 1,564% στο προηγούμενο κλείσιμο.

Image
Χθες, η ιταλική κυβέρνηση κέρδισε μια ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία, παρατείνοντας τη θητεία της, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς σε περίπτωση ήττας θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου αυξάνει την πίεση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για να προβεί σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.
Οι αγορές επίσης προεξοφλούν μια μείωση των επιτοκίων κατά 10 μ.β. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατά τη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης