Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα πόλος προσέλκυσης νέων επενδύσεων

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα πόλος προσέλκυσης νέων επενδύσεων
Στη συνάντηση εκφράστηκε η προσδοκία ότι η προσεχής Ευρω-Αραβική Σύνοδος Κορυφής του Οκτωβρίου στην Αθήνα, καθώς και η επόμενη συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής στο Κουβέιτ, θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.
Σε στενότερη συνεργασία της Ελλάδας και του Κουβέιτ, με έμφαση στις επενδυτικές προοπτικές της χώρας μας και στον τουρισμό, συμφώνησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρέσβης της χώρας αυτής του Περσικού Κόλπου Saud Faisal Saud Al Daweesh.
Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που δέχθηκε σήμερα Τρτίτη 6/8/2019 ο αναπληρωτής υπουργός από τον πρεσβευτή του Κουβέιτ στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και εκφράστηκε η προσδοκία ότι η προσεχής Ευρω-Αραβική Σύνοδος Κορυφής (EU-Arab Summit) που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα, καθώς και η επόμενη συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής στο Κουβέιτ, θα συμβάλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.
Ειδική αναφορά έγινε κατά τη συνάντηση «στις επενδύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στον μεγάλο αριθμό πολιτών του Κουβέιτ που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τόνισε πως η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, καθώς και η επικείμενη άρση των capital controls, καθιστούν τη χώρα πόλο προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
Στο ίδιο πλαίσιο, έκανε αναφορά στο επιτυχές παράδειγμα της επενδυτικής συμμετοχής του Κουβέιτ στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace και ανέδειξε τις προοπτικές που θα προσφέρει η επένδυση στο Ελληνικό, η διαδικασία αδειοδοτήσεως του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Ο πρέσβης του Κουβέιτ, όπως αναφέρεται, αναγνώρισε το βελτιωμένο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το οποίο, σε συνδυασμό με την επικείμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο κρατών, θα καταστήσει τη χώρα μας ακόμη πιο δημοφιλή προορισμό για τους επενδυτές και πολίτες του Κουβέιτ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης