Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέο μήνυμα από την Άγκυρα: Δύο γεωτρύπανα κάνουν εργασίες στην Ανατ. Μεσόγειο - Ακόμα ένα θα φτάσει εντός Αυγούστου

Νέο μήνυμα από την Άγκυρα: Δύο γεωτρύπανα κάνουν εργασίες στην Ανατ. Μεσόγειο - Ακόμα ένα θα φτάσει εντός Αυγούστου
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι ακόμα ένα ερευνητικό σκάφος θα αρχίσει εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο
Ακάθεκτη συνεχίζει η Τουρκία να προκαλεί με επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας τις προειδοποιήσεις τόσο από την ΕΕ και της ΗΠΑ όσο και από την Ελλάδα και Κύπρο ειδικότερα.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez, δήλωσε ότι δύο τουρκικά σκάφη συνεχίζουν τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ ένα ακόμα θα καταφθάσει στην περιοχή εντός του μήνα.
Οι δηλώσεις του Donmez έγιναν κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε στο Yavuz, με τη «συνοδεία» μιας τουρκικής φρεγάτας και ενός σκάφου περιπολίας του λιμενικού.
«Το Fatih συνεχίζει τη γεώτρηση στη περιοχή Finike-1 όπου η Τουρκία έχει άδεια.
Το Yavuz συνεχίζει τις δραστηριότητες του στην περιοχή Karpaz-1», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας και συμπλήρωσε ότι «Το πλοίο σεισμικής εξερεύνησης Oruc Reis θα συμμετάσχει στις εργασίες αυτές από τα τέλη Αυγούστου».
Δεδομένων των συνθηκών αλλά και όσων προηγηθεί, η επίσκεψη του Donmez στο Yavuz αποτελεί κι ένα σαφές μήνυμα προς την Κύπρο κι όχι μόνο, καθώς υποδηλώνει την πρόθεση της Τουρκίας να μην συμμορφωθεί ούτε στις εκκλήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.
«Το σύμβολο της ανεξαρτησίας μας στις θάλασσες, πλοίο γεώτρησης Yavuz» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας «ανεβάζοντας» φωτογραφίες από την επίσκεψη του στο Yavuz.
«Επιθεωρήσαμε επιτόπου τις εργασίες, λάβαμε πληροφόρηση.
Το Yavuz θα συνεχίσει τις εργασίες, λαμβάνοντας στήριξη από το έθνος μας» σχολιάζει ο Donmez.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης