Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: «Δώρο» για τις αγορές η σιγή του Τrump - Κατάλαβε το λάθος με την Κίνα

Marketwatch: «Δώρο» για τις αγορές η σιγή του Τrump - Κατάλαβε το λάθος με την Κίνα
Ο Trump μπορεί να αναγνωρίσει πότε έχει κάνει λάθος και να υποχωρεί από κινήσεις στο εμπόριο που θα πλήξουν την αγορά
Ένα από τα βασικά «δώρα» της προεδρίας Trump είναι ότι στην πίεση απομονώνεται.
Μπορεί να αναγνωρίσει πότε έχει κάνει λάθος και να υποχωρεί από κινήσεις στο εμπόριο που θα πλήξουν την αγορά, πριν γίνει μεγάλη ζημιά.
Το ξεπούλημα της Δευτέρας οφείλεται σε μεγάλο μέρος στους δασμούς του Αμερικανού προέδρου στις εισαγωγές στην Κίνα.
Η οικονομία εξακολουθεί να βελτιώνεται όμως, χάρη κυρίως στις σημαντικές καταναλωτικές δαπάνες. Η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι υψηλή.
Τα οικονομικά είναι παιχνίδι προσδοκιών. Το φετινό ράλι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να καθαρίσει το χάος που προκάλεσε ο Trump το 2018.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε επωφελείς συμφωνίες με Καναδά και Μεξικό και η προσδοκία ήταν πως θα έκανε το ίδιο και με την Κίνα την περασμένη εβδομάδα.
Αυτός είναι ο λόγος που η αγορά επανήλθε κάπως μετά το ξεπούλημα του φθινοπώρου του 2018, αν και τα οικονομικά στοιχεία υποδείκνυαν την όξυνση του εμπορικού πολέμου.
Αντ 'αυτού, κατηγόρησε την Κίνα ως χειραγωγό νομισμάτων. Φαίνεται όμως πως ο κόσμος εμπιστεύεται την διοίκηση πράγμα που μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα.

Η ύφεση είναι καθοδόν;

Λογικά η Αμερική θα περάσει από ύφεση τουλάχιστον στον τομέα της μεταποίησης. Φάνηκε μάλιστα από το ξεπούλημα της Δευτέρας ότι αυτό το- ως τώρα απίθανο- ενδεχόμενο θα μπορούσε πράγματι να συμβεί.
Ταυτόχρονα ο Trump αντιμετωπίζει τις γνωστές επικρίσεις για την φυλετική πολιτική του, ειδικά μετά τα 2 περιστατικά στο Τέξας. Έχει να διαχειριστεί πολλές καταστάσεις και δεν είναι αυτός που θα χαρακτηριζόταν «αποτελεσματικός multi-tasker».
Η έρευνα του Ινστιτούτου Διαχειριστών Προμηθειών των εταιρειών παροχής υπηρεσιών υποχώρησε αισθητά για τον Ιούλιο, με πτώση της μεταποίησης. Η εικόνα στον τομέα της απασχόλησης εξακολουθεί να είναι θετική.
Ταυτόχρονα, η καμπύλη αποδόσεων είναι ανεστραμμένη. Από την άλλη πλευρά, τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου έχουν επιτύχει μικρά κέρδη από έτος σε έτος
Έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει τίποτα κακό στην οικονομία των ΗΠΑ που δεν θα μπορούσε να διορθώσει μία νέα πολιτική ηγεσία, σε περίπτωση που ο σημερινός πρόεδρος δεν επανεκλεγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης