Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήρθαν τα πάνω-κάτω σε λίγα λεπτά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήρθαν τα πάνω-κάτω σε λίγα λεπτά
ΑΓΟΡΑ: Άντε να μην πούμε τώρα τίποτα για τον πλανητάρχη! Μια χαρά πηγαίναμε και πήγαν και μας βύθισαν. Με ισχυρή πίεση άνοιξε η WallStreetαλλά και τα προμηνύματα ήταν αρκετά για να χάσουμε αρχικά όλη την άνοδο και μετά να κλείσουμε χαμηλό ημέρας.

Στο κλείσιμο ο γενικός δείκτης βρέθηκε κάτω από τις 837 μονάδες και τώρα θα ψαχτούμε λιγάκι για τα επόμενα σημεία. Όλα θα τα κρίνει βέβαια ο Αμερικάνος. Πραγματικά κρίμα γιατί υπήρχε ωραίο ενδιαφέρον, όσοι αγόρασαν από χθες άρχισαν να βλέπουν υπεραξίες και σήμερα στο κλείσιμο ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Αυτή είναι και η ομορφιά των αγορών, δεν κάνει τα χατίρια όλων. Όμως κάποιες μετοχούλες μας το έκαναν σήμερα..

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Στη γνωστή της στάση… Αυτή που κοιτάει αδιάφορα και περιμένει μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος επιχειρηματίας και τα πει μόνος του. Δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων, «μαστιγώματα» σε μετοχές, αλλά εκεί αυτή, ατάραχη.

ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ (απάντηση): Υπάρχει σημαντική πρόοδος τους τελευταίους μήνες στις μετοχές που απείχαν σημαντικά από την καθαρή θέση. Οι αποτιμήσεις έχουν βελτιωθεί. Εκεί που η βελτίωση είναι μεγάλη και υπάρχει κλείσιμο ψαλίδας, θα αναζητήσουμε τις καλύτερες στην παραγωγή χρήματος στο πρώτο εξάμηνο. Όποια έχει ισχυρές ταμειακές ροές θα πρέπει να προτιμηθεί.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Από τις λίγες πλέον που η φτήνια της φαίνεται με γυμνό μάτι. Ειδικά μετά το ράλι της Κορδέλλου, τώρα πιστεύουμε ότι ο στόχος πρέπει να ανέβει πιο ψηλά. Αφού δηλαδή έφτασε να παίζει κοντά στην καθαρή θέση η Κορδέλλου.

Η Έλαστρον παίζει χαμηλότερα από το μισό και χωρίς να έχει αντιμετωπίσει θέμα με τα δάνειά της. Η εισηγμένη μέσα στην κρίση τα πήγε καλά δημιουργώντας καλές ταμειακές ροές και κρατώντας τη μόχλευση σε χαμηλά επίπεδα, την ώρα που πολλές του κλάδου έβαλαν λουκέτο ή παραπαίουν.

Δεν μπορεί η αγορά να επιβραβεύει αυτές που συμφωνούν με τις τράπεζες και να αφήνει όσες κράτησαν απόσταση και μείωσαν δάνεια και εξάρτηση σε χαμηλά επίπεδα. Θα αποκατασταθεί και αυτή η αδικία, γιατί πλέον οι συγκριτικές αποτιμήσεις σε πολλούς κλάδους κάνουν τους επενδυτές να σκέφτονται τις «τράμπες».

ΚΟΡΔΕ: Δυνατό πισωγύρισμα και κλείσιμο με απώλειες 13,39% και στα 0,55 ευρώ μετά από συναλλαγές 105 χιλ. τεμαχίων. Είχε φτάσει σε πιο δίκαιη αποτίμηση, αλλά τώρα γίνεται και πάλι ελκυστική.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Η Αμοιρίδης –Σαββίδης Α.Ε, αύξησε το ποσοστό της λόγω της αύξησης κεφαλαίου από 8,68% σε 28,45% και ο Δημήτρης Κοντομηνάς το μείωσε από 44,36% σε 29,58% καθώς δε συμμετείχε στην αύξηση. Ακριβώς όπως αναμενόταν να γίνει η μεταβολή σύμφωνα με το ενημερωτικό. Αλλάζει επομένως χέρια η εταιρεία, λόγω και τρίτου μετόχου.

Η μετοχή προφανώς και είχε προεξοφλήσει αυτή την εξέλιξη και μετά από ένα ράλι 50-60% παίρνει τις ανάσες της. Στα 0,78 ευρώ και στο -6,02%.

FRIGOGLASS: Στην πρώτη δημοπρασία έγιναν σχεδόν όσα είχαν μείνει ανεκτέλεστα από την προηγούμενη συνεδρίαση αλλά σε υψηλότερη κατά 12,24% τιμή. Στη δεύτερη έγιναν μερικά λιγότερα και πήγε η τιμή στο +10,20% και στα 0,2160 ευρώ. Ξεπέρασε το 1 εκατ. τεμάχια με δύο δημοπρασίες.

Στην τρίτη δημοπρασία έγιναν περίπου 400 χιλ. τεμάχια και η μετοχή πήγε στα 0,2220 ευρώ καις το +13,27%. Έχει εκατομμύρια μετοχές βέβαια (355 εκατ. μετοχές) αλλά παρατηρούμε καλούς πωλητές παρά τη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Τελικά έκλεισε με άνοδο 11,22% και στα 0,2180 ευρώ μετά από συναλλαγές 1,7 εκατ. τεμαχίων.

ΕΛΒΕ: Θα δώσει και πάλι λεφτά στους μετόχους και συγκεκριμένα 0,25 ευρώ ανά μετοχή μέσω μείωσης μετοχικού κεφαλαίου. Υψηλή επομένως η απόδοση.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Η κινητικότητα στο ταμπλό δείχνει πως κάποιοι θεωρούν ή από κάπου ξέρουν πως το deal με ΣΙΔΜΑ γέρνει υπέρ του Μπήτρου. Βέβαια εδώ λογικά θα έχουμε εξελίξεις ανάλογες με τα ψάρια.

ΤΙΤΑΝ CEMENT: Τρομερή η διαφορά μεταξύ της νέας μετοχής και της τιμής της παλιάς κοινής. Όσοι έχουν κοινές τις αλλάζουν στο ταμπλό και τους μένουν χρήματα από τη διαφορά. Στα 18,70 ευρώ έκλεισε η μετοχή ενώ η κοινή είναι στα 19,70 ευρώ.

ΔΕΗ: Στα 2,53 ευρώ με απώλειες 3,80% και όγκο 938 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υψηλή μεταβλητότητα και τελικά δε γλίτωσε κάποια. Όλες στο πλην με την Πειραιώς να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Αυτά δε μας αρέσουν… Την πήγαν βίαια πάνω και τώρα γυρίζει βίαια κάτω. Στα 1,4450 ευρώ με απώλειες 16,95% και όγκο 233 χιλ. τεμάχια. Χθες έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 2,17 ευρώ. Καταλαβαίνεται τις απώλειες έχει αυτός που αγόρασε εκεί πάνω.

ΚΛΜ: Μας το έκανε το χατίρι η μετοχή και έκλεισε κάτω από τα 0,90 ευρώ. Στην περιοχή 0,85-0,90 ευρώ θα λέγαμε πως όποιος αγοράσει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα δύσκολα θα χάσει.

ΟΛΥΜΠ: Απίστευτα πράγματα και εδώ. Στα 2,61 ευρώ υψηλό ημέρας, έπαιζε αρκετή ώρα στα 2,57 ευρώ γιατί και καλά είναι σημαντικό σημείο εκεί, πιο δίπλα, πιο πάνω κ.α. και μετά την γκρέμισαν στα 2,44 ευρώ. Ο όγκος 111 χιλ. τεμάχια αλλά ο περισσότερος έγινε ψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης