Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παίρνει πίσω όσα του στοίχησε η Wall Street

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παίρνει πίσω όσα του στοίχησε η Wall Street
ΑΓΟΡΑ: Αντιδρά ανοδικά στο ξεκίνημα μετά το χθεσινό γύρισμα λόγω Wall Street. Οι αγορές στις ΗΠΑ άνοιξαν χθες με μεγάλη πτώση αλλά μάζεψαν τις απώλειες στο κλείσιμο. Άρα θα πρέπει να δούμε μία καλή κίνηση σήμερα, εκτός και αν μας τα ξαναχαλάσουν.

Πλησιάζει τις 850 μονάδες το ΧΑ με τις τράπεζες αλλά και τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να έχουν άνοδο άνω του 2%. Ο τζίρος χαμηλός αλλά είναι λογικός λόγω της περιόδου.

Τα αποτελέσματα από ΟΤΕ και Coca Cola ήταν καλά και όπως τα περίμεναν οι αναλυτές, αλλά το σημαντικό είναι πως βελτιώνονται οι προοπτικές. Η Coca Cola περιμένει δυνατό δεύτερο εξάμηνο.

ΟΤΕ: Σε πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα είναι καλά και η αγορά ποντάρει στις ελεύθερες ταμειακές ροές, οι οποίες ήταν υψηλές και αναμένεται να παραμείνουν μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα η διοίκηση περιμένει προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές 450 εκατ. ευρώ με τις ελεύθερες στα 350 εκατ. ευρώ.

Μας αρέσουν οι ταμειακές ροές, ο χαμηλός καθαρός δανεισμός και η προσπάθεια να μειωθούν τα κόστη. Λογικά με την πώληση της δραστηριότητας στη Ρουμανία θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση, όταν γίνει φυσικά. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός (χωρίς ΔΠΧΑ 16) είναι στα 601,6 εκατ. ευρώ και με την επίδραση του προτύπου στο 1,01 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εθνική και Πειραιώς έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο αν και δεν υστερούν και οι υπόλοιπες.

ΑΔΜΗΕ: Ανακάμπτει η μετοχή και κάνει πράξη πάνω από τα 2,04 ευρώ με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 474 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Προσπάθεια αντίδρασης και εδώ με χαμηλό όγκο. Στα 8,79 ευρώ με άνοδο 2,21% και αποτίμηση 700 εκατ .ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μπήκαν τα κομμάτια από το split. Η αποτίμηση στα 140 εκατ. ευρώ περίπου.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ξεκίνησε με υψηλό όγκο 17 χιλ. τεμάχια και με άνοδο 5,45%. Στα 0,58 ευρώ με αποτίμηση 12,3 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ (απάντηση στον Στ.Π): Επανερχόμαστε στο θέμα της συγκεκριμένης μετοχής αφού φαίνεται πως κάποιος αναγνώστης κατάλαβε ότι η στήλη «προμοτάρει» τη μετοχή. Γράψαμε δηλαδή στις 6/8 «ξεπέρασε τα 2 ευρώ η μετοχή και μάλιστα με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Αναδεικνύεται σίγουρα μετοχή της χρονιάς».

Μία μετοχή που ξεκινάει από τα 0,18 ευρώ και φτάνει να διαπραγματεύεται πάνω από τα 2 ευρώ και είναι στην πρώτη θέση των ανοδικών μετοχών από την αρχή του έτους με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη, φυσικά και την κάνει μετοχή της χρονιάς. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η αποτίμηση ή ο τρόπος ανόδου αρέσει στη στήλη. Αντιθέτως…

Η στήλη για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν προτείνει μετοχές για αγορά ή πώληση. Λέει τη γνώμη της. Σε αυτή τη μετοχή ήταν ξεκάθαρη. Όταν μία μετοχή γράφουμε ότι είναι «η μετοχή της χρονιάς» προφανώς και αναφερόμαστε στην άνοδο. Αν αναφερόμασταν στις προοπτικές ή στα κέρδη θα λέγαμε «εταιρεία της χρονιάς».

ΑΛΜΥ: Επίσης θεωρούμε πως οι αναγνώστες, οι τακτικοί αναγνώστες γνωρίζουν την εμμονή της στήλης με την καθαρή θέση και το ύψος μόχλευσης και δε στηρίζουν μετοχές με υψηλό δανεισμό ή αρνητική καθαρή θέση. Ωστόσο, τις παρακολουθεί όλες και προσπαθεί να σχολιάζει όσες περισσότερες γίνεται. Άλλο σχολιασμός και άλλο ανάλυση που δείχνει ελκυστικά ή μη ελκυστικά θεμελιώδη.

Για τη συγκεκριμένη την 1η Αυγούστου με αφορμή το ράλι της μετοχής και την άνοδο πάνω από 650% γράψαμε:
Image

Την επόμενη μέρα γράψαμε με αφορμή επικοινωνία αναγνώστριας με τη στήλη:
Image

Πιο ξεκάθαροι δε θα μπορούσαμε να γίνουμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης