Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω σταθεροποίησης δολαρίου - Στο -0,62% και τα 1.5010,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω σταθεροποίησης δολαρίου - Στο -0,62% και τα 1.5010,15 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (8/8) ο χρυσός, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, εν μέσω σταθεροποίησης του αμερικανικού δολαρίου.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.510,15 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σημειώνει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,04% στις 97,30 μονάδες.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η τιμή του πολύτιμου μετάλλο σκαρφάλωσε στα 1.522,35 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013, ενώ τα συνολικά κέρδη για την τρέχουσα εβδομάδα είναι περισσότερα του +4%.
Παράλληλα, τα συνολικά κέρδη του χρυσού για τον Αύγουστο του 2019 ανέρχονται στο +5,6% ενώ για το σύνολο του τρέχοντος έτους η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν +15,7%.
Η πρόσφατη κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα έχει ενισχύσει το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Μάλιστα, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία του χρυσού μπορεί να συνεχιστεί κατά τις επόμενες εβδομάδες, σκαρφαλώνοντας ακόμα και στα 1.800 δολ. ανά ουγγιά.
«Ο χρυσός τα πηγαίνει πολύ καλά μέσα από όλα αυτά, σκαρφαλώνοντας στην πλάτη ενός ασθενέσθερου δολαρίου, της αποστροής κινδύνου και ενός ευρύτερου ευνοϊκού περιβάλλοντος, από τη σκοπιά της νομισματικής πολιτικής», σχολιάζει ο αναλυτής αγορών της Oanda, Craig Erlam, αναφορικά με την ανοδική πορεία του χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης