Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Καλά η Θάνου, αλλά ο Τσίπρας τι μήνυμα θέλει να στείλει;

tags :
Καλά η Θάνου, αλλά ο Τσίπρας τι μήνυμα θέλει να στείλει;
Ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε και από το βήμα της Βουλής τη Βασιλική Θάνου
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πλέον η... προσωπικότητα της Βασιλικής Θάνου, που επί ΣΥΡΙΖΑ έκατσε το τιμόνι της Επιτροπής Ανταγωνισμού και δεν λέει να το παραδώσει, καθώς μάλλον θεωρεί τον εαυτό της αναντικατάστατο.
Είναι η ίδια κυρία, που όταν ήταν πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων υποστήριζε με σθένος ότι «τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν επιτρέπεται, μετά τη συνταξιοδότησή τους, να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες, όπως π.χ. του Προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ διότι έτσι δημιουργείται και ευλόγως η πεποίθηση ότι υπήρχε “προϋπάρχουσα συναλλαγή”.
Ο δικαστικός λειτουργός επιβάλλεται και μετά τη συνταξιοδότησή του να διαφυλάσσει τόσο την προσωπική του αξιοπρέπεια, αλλά και πρωτίστως, το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, ώστε να μπορούν οι πολίτες να μας εμπιστεύονται».
Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της προσφέρει την απόλυτη στήριξη του, ακόμα κι από το βήμα της Βουλής.
Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έστειλε επείγουσα επιστολή στην επίτροπο Ανταγωνισμού σχετικά με τον νόμο για τις ανεξάρτητες αρχές που οδηγεί και στην απομάκρυνση της κα Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Εντάξει, η κα Θάνου για τους δικούς της λόγους (σωστό ή λάθος είναι άλλο θέμα) δεν παραιτείται.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τι μήνυμα θέλει να στείλει;
Πως θα πείσει για την αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν βλέπει ότι η στάση της κα Θάνου έχει γίνει γραφική;
Πως θα πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα προοδευτικό κόμμα όταν στηρίζει με τόσο σθένος τέτοιες συμπεριφορές;
Για την ιστορία πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, η Βασιλική Θάνου έγινε πρόεδρος Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή πρωθυπουργός, και τελικά πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Και μεταξύ όλων αυτών διατέλεσε και αμισθί σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Η ίδια βέβαια υποστηρίζει με σθένος ότι είναι υπερκομματικό πρόσωπο και ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης