Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Ανακάμπτει η Ρουμανία - Αισιοδοξεί η διοίκηση για την πορεία και του β' εξαμήνου 2019

tags :
ΟΤΕ: Ανακάμπτει η Ρουμανία - Αισιοδοξεί η διοίκηση για την πορεία και του β' εξαμήνου 2019
Με χαμηλότερο επιτόκιο εκτιμά πως θα αναχρηματοδοτήσει το ομόλογο ύψους 700 εκατ. ευρώ που λήγει τον Ιούλιο του 2020 η διοίκηση του ΟΤΕ
Αν και στις αρχές του 2019 η διοίκηση του ΟΤΕ είχε εμφανιστεί επιφυλακτική στους επενδυτές και τους αναλυτές στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τη δραστηριότητα στη Ρουμανία, χθες (8/8) ο Μιχάλης Τζαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, ξεκίνησε ουσιαστικά την ενημέρωση για τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου 2019, τονίζοντας πως πλέον η κατάσταση στη Ρουμανία είναι υπό έλεγχο.
Υπάρχει βελτίωση για συνεχόμενο τρίμηνο και οι τάσεις δείχνουν πως η βελτίωση θα συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο, είπε η διοίκηση.
Μάλιστα πιθανότατα τα αποτελέσματα δευτέρου εξαμήνου να είναι σημαντικά καλύτερα του πρώτου.
Ωστόσο, τονίστηκε από τη διοίκηση πως είναι πολύ προσεκτική στο πως παρουσιάζει τη δραστηριότητα εκεί και στέκεται στη διαδοχική βελτίωση στα τελευταία δύο τρίμηνα.
Έχει πετύχει αύξηση στα έσοδα λόγω επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και περιμένει πως θα συνεχιστεί τρίμηνο με τρίμηνο η αύξηση.
Ο ΟΤΕ συνεχίζει της πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.
Στο δεύτερο τρίμηνο περίπου 320 εργαζόμενοι αποχώρησαν κάνοντας χρήση του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου.
Την ίδια ώρα οι επενδύσεις συνεχίζονται προκειμένου να οδηγήσουν σε σταθερή ανάπτυξη.
Στο δεύτερο τρίμηνο οι επενδύσεις ανήλθαν στα 178 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτίμηση για το ύψος των προσαρμοσμένων επενδύσεων στο σύνολο του 2019 θα φτάσει τα 650 εκατ. ευρώ παό 706 εκατ. ευρώ το 2018 και 782 εκατ. ευρώ το 2017.
Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε: «Λειτουργώντας σε μία παγκόσμια αγορά που υποστηρίζει την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό και καθώς οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία βελτιώνονται, επιταχύνουμε το μετασχηματισμό μας, αξιοποιώντας τα οφέλη της ψηφιακοποίησης και επανεξετάζοντας το λειτουργικό μας μοντέλο.»
Αναφορικά με την εκτίμηση για τις ελεύθερες ταμειακές ροές η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση για δημοσιευμένες ελεύθερες ταμειακές ροές 350 εκατ. ευρώ οι οποίες θα επιστρέφουν στους μετόχους μέσω μερισμάτων και αγοράς ιδίων μετοχών.
Όπως ανέφερε η διοίκηση «το πρώτο εξάμηνο επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας και στο δεύτερο θα καλυφθεί η απόσταση που υπάρχει μετά τη δημοσίευση του πρώτου εξαμήνου».
Σε ερώτηση του μετόχου AMBER CAPITAL αναφορικά με τον δανεισμό και τα ομόλογα που λήγουν, τονίστηκε πως το ομόλογο που λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο ύψους 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,375% θα αποπληρωθεί με τα ταμειακά διαθέσιμα και το ομόλογο λήξης Ιουλίου 2020, ύψους 700 εκατ. ευρώ θα αναχρηματοδοτηθεί.
Μάλιστα ειπώθηκε πως το ομόλογο έχει επιτόκιο 3,5% και με τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές ομολόγων, η διοίκηση εκτιμά πως θα μπορέσει να το αναχρηματοδοτήσει με χαμηλότερο επιτόκιο.
Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στους επόμενους μήνες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης