Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Κορυφαία προτεραιότητα η προετοιμασία ενός «no deal Brexit»

Johnson: Κορυφαία προτεραιότητα η προετοιμασία ενός «no deal Brexit»
Η προετοιμασία μιας αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, σε e-mail του σε κυβερνητικούς υπαλλήλους
Ως «κορυφαία προτεραιότητα» χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, την προετοιμασία μιας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, απευθυνόμενος σε κυβερνητικούς υπαλλήλους.
Με σημερινό (9/8/2019) του e-mail σε κυβερνητικούς υπαλλήλους, το οποίο επικαλείται το «Reuters», ο Johnson ανέφερε ότι η προετοιμασία για ένα «no deal Brexit» είναι η δική του και δική τους κορυφαία προτεραιότητα.
Ο Johnson έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία εξόδου, ζητώντας από τις Βρυξέλλες να αποσύρουν τμήματα της υπάρχουσας προτεινόμενης συμφωνίας σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα και να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία.
Ωστόσο, η ΕΕ είναι ανένδοτη ότι οι νομικοί όροι της συμφωνίας δεν μπορούν να ξαναγραφούν, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η Βρετανία κατευθύνεται προς ένα μη διαχειριζόμενο «διαζύγιο» με το μπλοκ σε λιγότερο από τρεις μήνες.
«Θα προτιμούσα πολύ να αποχωρήσουμε με συμφωνία -η οποία θα πρέπει να καταργεί το αντιδημοκρατικό ιρλανδικό “backstop”, το οποία έχει απαράδεκτες συνέπειες για τη χώρα μας», αναφέρει ο Johnson στο e-mail.
«Αλλά αναγνωρίζω ότι αυτό ίσως να μην συμβεί.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια επείγουσα και ταχεία προετοιμασία για την πιθανότητα εξόδου χωρίς συμφωνία θα είναι η κορυφαία προτεραιότητά μου και θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα και για τη δημόσια διοίκηση», συνεχίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς έχουν ήδη δουλέψει πολύ σκληρά ως προς την προετοιμασία για ένα σενάριο “no deal”, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου ό,τι και να γίνει», προσθέτει ο Johnson.
«Η κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι είναι πλήρως δεσμευμένη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019 (…)
«Ενώ δεν υπάρχουν λόγοι για εφησυχασμό, υπάρχει κάθε λόγος για αισιοδοξία», καταλήγει ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης