Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η εξασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα

Πλακιωτάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η εξασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα
Θα ληφθούν "και διεθνείς πρωτοβουλίες για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου των ατυχημάτων στη θάλασσα", τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης
H εξασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα αποτελεί μείζον προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και της κυβέρνησης και προς την κατεύθυνση αυτή θα ληφθούν και διεθνείς πρωτοβουλίες για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου των ατυχημάτων στη θάλασσα, τόνισε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο άτυχων ανδρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας και ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός.
Όπως σημείωσε, στην περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, με εντολή του για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα, μετέβησαν ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής ΔιοίκησηςΣπυρίδων Κοντομάρης καθώς και ο Διευθυντής και δύο  στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ).
Πρόσθεσε ότι υπήρξε άμεση ενεργοποίηση των λιμενικών αρχών Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικου ενώ δήλωσε ότι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και κάποιος τυχόν αγνοούμενος που πιθανόν επέβαινε στο μικρό σκάφος.
Ακόμη, ο υπουργός δήλωσε ότι έχουν ενταθεί τη θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης οι έλεγχοι για τα ταχύπλοα και τα σκάφη αναψυχής, παρότι γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και μάλιστα μέσα σε δύο μήνες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 10.696 έλεγχοι και έχουν διαπιστωθεί και εγγραφεί 836 παραβάσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης