Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα - Επί τόπου ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα - Επί τόπου ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 146 πυροσβέστες  με 47 οχήματα
Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο Μαραθώνα Αττικής επί της οδού Σπηλαίου Πανός.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 146 πυροσβέστες  με 47 οχήματα ενώ επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.
Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα της περιφέρειας και των ΟΤΑ. 
Στην περιοχή βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.
Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο

Εν τω μεταξύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή «Σίμος» στην Ελαφόνησο.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.
Για το έργο της κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.
Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου με 6 πυροσβέστες.

Image
Image

Image

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης