Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ελαφόνησο – Εκκένωσεις και ενίσχυση δυνάμεων

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ελαφόνησο – Εκκένωσεις και ενίσχυση δυνάμεων
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται στην Ελαφόνησο
(upd) Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο και ήδη εκκενώθηκαν σπίτια, ξενοδοχεία και το κάμπιγκ.
Το  πρωί της Κυριακής 11/8 ξέσπασε και δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή, ενώ εκκενώθηκε και ο οικισμός της Παναγιάς, όπου πλησιάσε η φωτιά, που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 10/8 στην περιοχή Σίμου.
Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ημέρα, ενώ συνδράμουν σε αυτό, εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι της περιοχής, ενώ μηχανήματα του Στρατού που προσπαθούν να ανοίξουν υποτυπώδεις αντιπυρικές ζώνες για ανακοπεί το πύρινο μέτωπο και να μην περάσει στο νότιο τμήμα του νησιού.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν πλέον 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ γίνονται ρίψεις νερού από αέρος από 2 αεροσκάφη, 2 PZL και  6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 4 υδροφόρες των Ο.Τ.Α. και 2 μηχανήματα έργου.
Στο μεταξύ, στην Ελαφόνησο μεταβαίνει με ελικόπτερο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, με μία ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμoδίων υπηρεσιών.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, όμως συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων.

Η φωτιά προκαλεί οικονομική καταστροφή

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, ενώ όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.
Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί.
Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης