Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Οι στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ δεν παραβιάζουν καμία συμφωνία με τη Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Οι στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ δεν παραβιάζουν καμία συμφωνία με τη Β. Κορέα
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Ενοποίησης τόνισε ότι η κριτική που ασκεί η Πιονγιάνγκ δε βοηθάει στην προώθηση των διακορεατικών σχέσεων
Τη θέση ότι οι κοινές στρατιωιτκές ασκήσεις Νότιας Κορέας και ΗΠΑ δεν παραβιάζουν καμία συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα διατύπωσε σήμερα (12/8) το Υπουργείο Ενοποίησης της Σεούλ, στον απόηχο της σχετικής κριτικής που έχει ασκήσει η Πιονγιάνγκ τις τελευταίες ημέρες.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου, Lee Sang-min, δήλωσε ότι «η κριτική που ασκεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωνς εναντίον της κυβέρνησής μας, αναφέροντας τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, δεν βοηθάει καθόλου στην προώθηση των διακορεατικών σχέσεων».
Παράλληλα, ο κ. Lee πρόσθεσε ότι «η άσκηση δεν είναι μία εκπαίδευση που στοχεύει στη Βόρεια Κορεά, αλλά μία κοινή στρατιωτική ασκήση που προορίζεται να προετοιμάζει για τη μεταφορά επιχειρησιακού ελέγχου κατά τη διάρκεια πολέμου», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «δεν αποτελεί παραβίαση των στρατιωτικών συμφωνιών Βορρά-Νότου».
Χθες (11/8) το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ζήτηση από τη Σεούλ να παράσχει μία «εύλογη αιτία» για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η σχετική εξέλιξη καθιστά «δύσκολη» τη βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων, καθώς οι ασκήσει θέτουν την Πιονγιάνγκ «ως εχθρό στην αντίληψή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης