Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιμένει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό η καγκελάριος Merkel

Γερμανία: Επιμένει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό η καγκελάριος Merkel
Η Angela Merkel επιμένει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στη Γερμανία
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel έχει ξεκαθαρίσει ότι εμμένει στην αρχή ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπός της ύστερα από δηλώσεις αξιωματούχου ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους για να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος.
«Η καγκελάριος ποτέ δεν άφησε καμία αμφιβολία… ότι εμμένει στην αρχή ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Steffen Seibert -σε συνέντευξη Τύπου σήμερα (12/8).
«Έχουμε μια πολιτική που δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ότι έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γι' αυτούς», πρόσθεσε.
Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένα δαπανηρό πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος που το Βερολίνο θέλει να οριστικοποιήσει τον επόμενο μήνα.
Ο συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων -πιθανού εταίρου σε μια νέα κυβέρνηση- κλιμάκωσε σήμερα τις πιέσεις στους συντηρητικούς της Angela Merkel να εγκαταλείψουν τον στόχο ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και να χρηματοδοτήσουν ένα σχέδιο προστασίας του περιβάλλοντος με νέο χρέος.
«Η επιμονή σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό είναι μια δημοσιονομική πολιτική βουντού», δήλωσε ο Robert Habeck στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας ότι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Angela Merkel θα πρέπει να ξεπεράσουν την απροθυμία τους να χρηματοδοτήσουν τις πρόσθετες δαπάνες με νέο χρέος.
«Θα χρειαστούμε τεράστιες επενδύσεις στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε, καταδεικνύοντας έναν ήδη πολύ σφιχτό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και λίγα περιθώρια κινήσεων υπό το φως της επιβράδυνσης της οικονομίας και των αναιμικών φορολογικών εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης