Τελευταία Νέα
Διεθνή

Solomon (CEO Goldman Sachs): Οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ είναι ακόμη χαμηλές

Solomon (CEO Goldman Sachs): Οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ είναι ακόμη χαμηλές
Ισχυρή είναι ακόμη η αμερικανική οικονομία
«Δεν νομίζω ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα σταματήσει σύντομα», δήλωσε ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon.
Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να είναι ισχυρή, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις οίκων, αναλυτών και τραπεζών για ενδεχόμενη ύφεση.
Κατά τον Solomon, η όποια κρίση δύσκολα θα μοιάζει με την αντίστοιχη του 2008.
Το αφεντικό της τράπεζας σημείωσε ότι η οικονομία παραμένει ισχυρή, παρά τις περικοπές των επιτοκίων από την Fed και ορισμένους δείκτες που δείχνουν αυξημένο κίνδυνο να λήξει ο κύκλος της ανάπτυξης
Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε την ανησυχία του για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και επέμεινε πως «πρέπει να παρακολουθούμε τους δασμούς».
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων –ένας από τους πιο δημοφιλείς δείκτες ύφεσης στην Wall Street- μοιάζουν όλο και περισσότερο με την τάση που είχαν πριν την μεγάλη ύφεση.
Αν και κάποιοι βλέπουν αυτήν την αντιστροφή ως προάγγελο δεινών, ο Solomon δεν πιστεύει πως υπάρχουν ομοιότητες με την κρίση του 2008.
Όταν ρωτήθηκε για τις συχνές επικρίσεις του Προέδρου Donald Trump προς την Fed, ο Solomon υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας και της σημασίας της ανεξαρτησίας της Fed.
Παράλληλα προσέθεσε πως «η νομισματική πολιτική, μοιάζει λίγο περισσότερο συνδεδεμένη με τις αγορές αυτήν την στιγμή. Και με την πολιτική. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι υγιές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης