Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Ιούλιο 2019, στο 1,7%

Γερμανία: Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Ιούλιο 2019, στο 1,7%
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 1,6% τον Ιούνιο του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του περασμένου μήνα.
Οι τιμές στους τομείς ενέργειας και τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,4% και 2,1% σντίστοιχα, ενώ εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές της ενέργειας, ο ετήσιας πληθωρισμός κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 2,1%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι ανόδου 0,3% τον Ιούνιο, και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,5%.
Εάν εξαιρεθούν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,6%
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος χρησιμοποιείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως μέτρο σύγκρισης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέγραψε ετήσια άνοδο της τάξεως του 1,1% καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 1,5% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4%, έναντι 0,3% τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης