Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγάλο στοίχημα του Salvini - Θα νικήσει την Τρόικα της Ιταλίας (Mattarella, Conte, Tria);

Το μεγάλο στοίχημα του Salvini - Θα νικήσει την Τρόικα της Ιταλίας (Mattarella, Conte, Tria);
O Salvini γνωρίζει ότι το timing στην πολιτική είναι το παν
Μπορεί ο Salvini να νικήσει την ιταλική τρόικα που αποτελείται από τον πρόεδρο Sergio Mattarella, τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte και τον υπουργό Οικονομικών Giovanni Tria;
Το παραπάνω ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει ο Tom Luongo με άρθρο του στο Strategic Culture Foundation, την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία αποτελούν ένα δύσκολο γρίφο.
O Matteo Salvini βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, με στόχο να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, εκμεταλλευόμενος το δημοσκοπικό του προβάδισμα.
Στο παρελθόν, ο Salvini είχε αναβάλει κάθε είδους συζήτηση για εκλογές, επειδή η Lega δεν ήταν αρκετά ισχυρή στις δημοσκοπήσεις,  ώστε να κυβερνήσει με αυτοδυναμία.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι νεκρός, αλλά ενδεχομένως πλέον να μην έχει και τόση σημασία.
Tο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Salvini, ωστόσο, δεν ήταν οι εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S).
Το μεγαλύτερο εμπόδιο του βρίσκεται στην Τρόικα των Τεχνοκρατών που κατέχουν την πραγματική εξουσία στην Ιταλία, σε ότιι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή η τρόικα είναι ο Πρόεδρος Sergio Mattarella, ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte και ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria.
Σύμφωνα με το άρθρο, ο Conte και ο Τρια επιλέχθηκαν από τον Mattarella, προκειμένου να θέσουν εμπόδια στο έργο της κυβέρνησης και να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τις Βρυξέλλες.
Άλλωστε, ο Mattarella ήταν αυτός που απέρριψε την τοποθέτηση του Paolo Savona για τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας, επειδή είναι ευρωσκεπτικιστής.
O Salvini ωστόσο γνωρίζει ότι το σωστό timing στην πολιτική είναι το παν.
H Lega είναι απόλυτα κυρίαρχη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και γι αυτό ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης επιδιώκει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό.
Το κόμμα του Salvini είναι σε θέση να ξεπεράσει το 40% και  να κατακτήσει την αυτοδυναμία.
Αλλά ακόμη και στο χειρότερο σενάριο, θα συγκυβερνήσει με το ακροδεξιό κόμμα Fratelli di Italia (FdL).
 
Απόλυτα κυρίαρχη στις δημοσκοπήσεις η Lega


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης