Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Ελλάδα αύριο (14/8) ο Επίτροπος Στυλιανίδης - Θα έχει συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη

tags :
Στην Ελλάδα αύριο (14/8) ο Επίτροπος Στυλιανίδης - Θα έχει συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη
Στην Ελλάδα θα βρίσκεται αύριο ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, για να ενημερωθεί από κοντά για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών και να δηλώσει την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα
Στις 9 π.μ. ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης θα επισκεφθεί στις ο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Ο επίτροπος, όπως επισημαίνεται, θα ενημερώσει τον υπουργό για την ευρωπαϊκή βοήθεια η οποία αποστέλλεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μηχανισμού «rescEU».
«Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα του rescEU μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης.
Χθες, με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ, τονίζοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες.
Έκανε γνωστό επίσης πως ήταν σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές για την πυρκαγιά στην Εύβοια και τις άλλες περιοχές και έχει ήδη συνομιλήσει με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης