Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +4,8% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2019

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +4,8% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2019
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν ωστόσο κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +4,8% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου +6,3% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής θα περιοριστεί στο +6%.
Παράλληλα, για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019 η συνολική βιομηχανική παραγωγής της χώρας ενισχύθηκε κατά +5,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +6%.
Η παραγωγή του μεταλλευτικού τομέα κατέγραψε ετήσια άνοδο της τάξεως του +6,6% για τον Ιούλιο του 2019, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στο +4,5%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η κινεζική Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +7,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +9,8% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +8,6%.
Για το σύνολο του τρέχοντος έτους, οι λιναικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά +8,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η ετήσια άνοδος θα διαμορφωθεί στο +8,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης