Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κρίσιμα τα αποτελέσματα εξαμήνου μετά τα πάνω-κάτω της αγοράς αλλά… θα αργήσουν

tags :
Κρίσιμα τα αποτελέσματα εξαμήνου μετά τα πάνω-κάτω της αγοράς αλλά… θα αργήσουν
Για αρκετές εταιρείες υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα αφού θα μπουν αρκετά κομμάτια του παζλ που λείπουν στις λογιστικές καταστάσεις
Μετά τη μεγάλη άνοδο και την πρόσφατη ραγδαία υποχώρηση των τιμών κυρίως λόγω εξωγενών παραγόντων, τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης κρίνονται άκρως σημαντικά.
Και αυτό γιατί για πολλές επιμέρους εισηγμένες η ανάγνωση των λογιστικών καταστάσεων θα δείξει αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ή αν η ανάπτυξη έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στις πωλήσεις των εισηγμένων.
Η Ελτράκ για παράδειγμα αναμένεται να εμφανίσει μεγάλες ζημιές λόγω ΕΛΤΡΕΚΚΑ και αποτίμησης ακινήτου, άρα το τι θα κάνει από την επιχειρηματική δραστηριότητα και που θα διαμορφωθούν δάνεια, καθαρή θέση και αξία περιουσιακών στοιχείων είναι σημαντικό.
Σημαντικό είναι επίσης να μάθουμε κάποια στιγμή και το τι θα κάνει ο νέος μέτοχος.
Στην Αλουμύλ η ανακοίνωση της διοίκησης για τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες δεν πρόσφερε και πολλά, με τις πληροφορίες ωστόσο να δείχνουν dilution.
Επίσης τα αποτελέσματα θα προσφέρουν μία καλή εικόνα γι΄ αυτό που έχει αναφέρει η διοίκηση ότι δηλαδή ανακάμπτει ο τζίρος και άρα και τα κέρδη.
Στα «ψάρια» το ύψος των κεφαλαίων που θα αντλήσουν οι δύο εταιρείες αλλά και που θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα λόγω της πίεσης που δέχονται οι εταιρείες από την Τουρκία, είναι επίσης σημαντικό για τη συνέχεια.
Βέβαια με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα γίνει δημόσια πρόταση αλλά υπάρχουν οι μέτοχοι μειοψηφίας που έχουν συνασπιστεί και θα επιχειρήσουν να την μπλοκάρουν και θα πρέπει οι επενδυτές να περιμένουν και την αύξηση κεφαλαίου.
Στην Ιντραλότ υπάρχει επίσης ενδιαφέρον για το που θα διαμορφωθεί η ρευστότητα και το ύψος των ιδίων κεφαλαίων.
Η Creta Farms είναι σε αναστολή αλλά η πορεία του εξαμήνου θα αποτυπώσει τα πρώτα μεγάλα προβλήματα.
Αρκετές άλλες εισηγμένες έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης προς το τέλος του 2018 και αν η τάση διατηρηθεί στο εξάμηνο θα βοηθήσει χρηματιστηριακά τις μετοχές.
Στα βαριά χαρτιά το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη ΔΕΗ μετά τις δηλώσεις Χατζηδάκη αλλά και τις μεγάλες ζημιές που παρουσιάζει τα τελευταία τρίμηνα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εισηγμένες έχουν περιθώριο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να δημοσιεύσουν αποτελέσματα εξαμήνου και όπως παραδοσιακά συμβαίνει οι περισσότερες θα δημοσιεύσουν τις τελευταίες μέρες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης