Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Βρετανία: Στο 2,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία παρέμεινε αμετάβλητος
Απροσδόκητη επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, ξεπερνώντας τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας στο 2%.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι 2% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα υποχωρήσει στο 1,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι πτώσης -0,1% τον Ιούνιο του 2019.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, σημειώθηκε επιτάχυνση στο 1,9% έναντι 1,8% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,8%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 1,8% σε ετήσια βάση, έναντι 1,6% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού θα διαμορφωθεί στο 1,7%.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον προηγουμένο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι πτώσης -0,1% τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,1%.
Ο βασικός δείκτης τιμών παραγωγού στη Βρετανία κατέγραψε επιτάχυνση στο 2% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης