Διεθνή

Πτώση καταγράφει ο χρυσός με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Fed - Στο -0,44% και τα 1.524,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση καταγράφει ο χρυσός με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Fed - Στο -0,44% και τα 1.524,45 δολ. ανά ουγγιά
Οι εξελίξεις που αφορούν την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν στο επίκεντρο
Πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (16/8) ο χρυσός, μετά τα μεικτά πρόσημα που εμφάνισε κατά τη διάρκεια της εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεςι που αφορούν την εμπορική διαμάχη ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.
Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού παραδόσεων Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.524,45 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε βρεθεί ακόμα και στα 1.531,20 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Απριλίου του 2013.
Όσον αφορά την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας, το Πεκίνο δήλωσε χθες ότι θα επιβάλει αντίμετρα εάν η Ουάσιγκτον προχωρήσει σε νέους δασμούς, ενώ πρόσθεσε ότι οι δασμοί των ΗΠΑ παραβιάζουν τη συναίνεση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των δύο χωρών, στην προσπάθειά τους να επιλύσουν τις εμπορικές διαφορές μέσω των διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες και η Federal Reserve, καθώς ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην ετήσια συνεδρίαση της τράπεζας στο Jackson Hole στις 23 Αυγούστου, με τους επενδυτές να αναζητούν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τους επόμενους μήνες.
«Η γενικότερη αβεβαιότητα από την εμπορική διαμάχη είναι υψηλή και αναμένουμε επίσης ορισμένες δράσεις από τις κεντρικές τράπεζες για την αντιμετώπιση της ύφεσης κατά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικών της Julius Baer, Norbert Ruecker, προσθέτοντας ότι οι παραπάνω εξελίξεις «θα στηρίξουν τις τιμές του χρυσού στα τρέχοντα επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης