Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Στον αέρα» το Κτηματολόγιο - Επίκειται συνάντηση Χατζηδάκη με την ΠΟΜΙΔΑ

«Στον αέρα» το Κτηματολόγιο - Επίκειται συνάντηση Χατζηδάκη με την ΠΟΜΙΔΑ
Τουλάχιστον 15 χιλ. ιδιοκτήτες σε 35 περιοχές σε όλη τη χώρα, κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ θα έχει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντοας και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, για το μείζον ζήτημα του Κτηματολογίου.
Ειδικόυτερα, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Η διάταξη για το Κτηματολόγιο του πρόσφατου διυπουργικού νόμου, στην οποίαν αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», κινείται στο πνεύμα και στο γράμμα παλαιότερων διατάξεων ιδιαίτερα δε της πρόσφατης ρύθμισης στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθέτησε πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Εν πάση περιπτώσει, το Υπουργείο είναι έτοιμο να συζητήσει όλα τα σχετικά θέματα με τους ενδιαφερόμενους.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτο Παραδιά και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες συνάντηση παρουσία και του αρμόδιου υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που θέτουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με την εκπόνηση του Κτηματολογίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, τουλάχιστον 15 χιλ. ιδιοκτήτες σε 35 περιοχές σε όλη τη χώρα, κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους και τα ακίνητά τους να περιέλθουν στο δημόσιο.
Τα ακίνητα αυτών των ιδιοκτητών βρίσκονται σε 35 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες εξαιρέθηκαν τόσο από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (τον Δεκέμβριο του 2018) αλλά και από την οριζόντια παράταση έως το 2020 που προβλέπει διάταξη την οποία ενέταξε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.
Πρόκειται για 21 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληγε το 2017 και 14 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληξε μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018. Και το… κακό στην όλη υπόθεση βρίσκεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά, στη διατύπωση της «αχρείαστης» φράσης που περιλαμβάνεται στην προαναφερόμενη διάταξη του πολυνομοσχεδίου  «...εάν δεν είχε λήξει η ίδια ή οι παρατάσεις μέχρι τις 30.11.2018, λήγει στις 31.12.2020».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης