Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε εμπόριο και οικονομία - Σταθεροποίηση στα ομόλογα

tags :
Κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε εμπόριο και οικονομία - Σταθεροποίηση στα ομόλογα
Η άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετριάζει τις ανησυχίες για ύφεση
Με άνοδο άνοιξαν σήμερα (16/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, συνεχίζοντας να ανακάμπτουν από το προχθεσινό sell -off, εν μέσω προσδοκιών για αποκλιμάκωση της εμπορικής έντασης με την Κίνα, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή την αγορά ομολόγων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,8% μονάδες στις 25.782 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 2.873 μονάδες και ο Nasdaq κινείται κατά 1% υψηλότερα στις 7.845 μονάδες.

Image
Όπως μεταδίδει το «Reuters», ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες πως οι διαπραγματευτές διεξάγουν «παραγωγικές» συνομιλίες για το εμπόριο, ενώ πρόσθεσε πως αναμένει μια νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, η διολίσθηση των οποίων πυροδότησε περαιτέρω ανησυχίες για μια επικείμενη ύφεση, σημειώνουν σήμερα ήπια άνοδο, μετριάζοντας κάπως τους φόβους.
Οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία έστρεψαν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια τις προηγούμενες ημέρες, με την απόδοση του 30ετούς ομολόγου των ΗΠΑ να υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό και εκείνη του 10ετούς σε χαμηλό 3 ετών.
Την Τετάρτη, η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων, για πρώτη φορά από το 2007, πυροδότησε φόβους για ύφεση στην αμερικανική οικονομία, οδηγώντας σε απώλειες 800 μονάδων ή 3% τον Dow Jones -στη χειρότερη ημέρα του από την αρχή του έτους.
Οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν εβδομαδιαίες απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον Dow στο -1,9% και τον S&P 500 στο -2,4%.
Ο Αύγουστος ήταν μέχρι στιγμής ένας ιδιαίτερα ευμετάβλητος και «βίαιος» μήνας για τη χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow να έχει χάσει μέχρι τώρα το 4% της αξίας του.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της Nvidia να σημειώνει «άλμα» 6,8%, καθώς χθες ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης