Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το sell off στη Wall πανικόβαλε τον Trump - Συνομίλησε με τρεις CEOs τραπεζών

Το sell off στη Wall πανικόβαλε τον Trump - Συνομίλησε με τρεις CEOs τραπεζών
Τηλεφωνική συνομιλία με τους διευθύνοντες συμβούλους τριών κορυφαίων αμερικανικών τραπεζών είχε ο Donald Trump, εν μέσω του μαζικού sell off στη Wall Street
Τηλεφωνική συνομιλία με τους διευθύνοντες συμβούλους τριών κορυφαίων αμερικανικών τραπεζών είχε την περασμένη Τετάρτη (14/8) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εν μέσω του μαζικού sell off στη Wall Street.
Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο Trump επικοινώνησε με τον CEO της J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon, τον Brian Moynihan της Bank of America και τον Michael Corbat της Citigroup.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Dow «βούλιαξε» κατά 800 μονάδες, ή 3%, καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα του έτους, λόγω των ανησυχιών για μια επικείμενη ύφεση, που πυροδότησε η αντιστροφή της καμπύλης των αμερικανικών ομολόγων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να ζήτησε από τους τρεις άνδρες να του δώσουν μια ιδέα σχετικά με την «ευρωστία» των Αμερικανών καταναλωτών.
Τα στελέχη απάντησαν ότι οι καταναλωτές τα πηγαίνουν καλά, αλλά τόνισαν ότι θα μπορούσαν να τα πάνε ακόμη καλύτερα αν επιλυθούν ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού πολέμου Κίνας-ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το «CNBC», οι διευθύνοντες σύμβουλοι δήλωσαν επίσης στον Trump ότι η εμπορική διαφωνία βλάπτει τις προοπτικές για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες των εταιρειών.
Επίσης, συζήτησαν για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, που ωθεί τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο σε χαλάρωση των νομισματικών συνθηκών.
Η τηλεδιάσκεψη, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση μιας προγραμματισμένης συνάντησης των CEOs με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin στην Ουάσινγκτον.
Σημειώνεται ότι οι τραπεζικές μετοχές υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης