Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Πιθανώς να χρειαστεί νέα μείωση των επιτοκίων για να τονωθεί η οικονομία

Kashkari (Fed): Πιθανώς να χρειαστεί νέα μείωση των επιτοκίων για να τονωθεί η οικονομία
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να χρειαστεί να μειώσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ενδεχομένως να χρειαστεί να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια και να λάβει «επιθετικά» μέτρα για να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση, δήλωσε σήμερα (16/8/2019) ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari.
Ο Kashkari τόνισε ακόμη ότι η Fed ενδέχεται να το παράκανε με τις αυξήσεις των επιτοκίων τα τελευταία χρόνια, ωστόσο απέρριψε την άποψη ότι τα υψηλά επιτόκια αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας.
«Πολύ λίγες επιχειρήσεις με τις οποίες μιλάω δείχνουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και λένε ότι η πολιτική επιτοκίων σας επιβραδύνει τα πράγματα», δήλωσε ο Kashkari.
«Πολύ πιθανότερο επικεντρώνεται στην εμπορική πολιτική και την παγκόσμια αβεβαιότητα και την παγκόσμια ανησυχία», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Ίσως χρειαστεί να προχωρήσουμε περαιτέρω και να μειώσουμε τα επιτόκια για να προσφέρουμε περισσότερη στήριξη στην οικονομία», δήλωσε ο Kashkari.
«Είναι πολύ καλύτερο να κινούμαστε νωρίτερα και επιθετικά ως απάντηση σε μια επιβράδυνση από ό,τι πριν είναι να είναι αργά γι’ αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Fed της Μινεάπολις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης