Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναντήσεις με Merkel και Macron θα έχει ο βρετανός πρωθυπουργός Johnson

tags :
Συναντήσεις με Merkel και Macron θα έχει ο βρετανός πρωθυπουργός Johnson

Ο βρετανός πρωθυπουργός Johnson θα προσπαθήσει να πείσει τους ισχυρούς της ΕΕ Macron και Merkel να ξεκινήσουν εκ νέου τις συνομιλίες για το Brexit προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη άτακτη έξοδο του Λονδίνου από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson θα ταξιδέψει σε Παρίσι και Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron και την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel την Τρίτη και την Τετάρτη, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις του στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα τον περασμένο μήνα, όπως έγραψε σήμερα ο Guardian.
Ο Johnson επιδιώκει να πείσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν εκ νέου τις συνομιλίες για το Brexit ειδάλλως να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας άτακτης αποχώρησης του Λονδίνου από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου.
Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε πως η Angela Merkel θα συναντήσει τον Johnson σύντομα, χωρίς να δώσει κάποια ημερομηνία.
Το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει και μια εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του Johnson δεν ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του προγράμματός του.
«Η δραστήρια εβδομάδα του Boris Johnson θα περιλάβει τον Macron στο Παρίσι την Τρίτη, τη Merkel στο Βερολίνο την Τετάρτη και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Leo Varadkar και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tousk» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του γραφείου του Guardian στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης