Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας παρακολούθησε εκ νέου δύο εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων

Reuters: Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας παρακολούθησε εκ νέου δύο εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων
Έγιναν τουλάχιστον δύο εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, για έκτη φορά από τα τέλη Ιουλίου του 2019
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Yong Un, παρακολούθησε εκ νέου τις δοκιμές ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.
Έγιναν τουλάχιστον δύο εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, για έκτη φορά από τα τέλη Ιουλίου του 2019, περιπλέκοντας τις προσπάθειες για την επανέναρξη συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, Steven Biengun, θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα την επόμενη εβδομάδα για να συντονίσει τις προσπάθειες για να ξαναρχίσει η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το ταξίδι του Biegun έγινε γνωστό από τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Kim Jong Un ότι ο τελευταίος είναι διατεθειμένος να ξαναρχίσει τις διμερείς συνομιλίες και να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων μόλις τα στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία διεξάγουν τον τρέχοντα μήνα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας τερματιστούν.
Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει αυτές τις στρατιωτικές ασκήσεις "πρόβα πολέμου".
Αξιωματούχος από το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας υποστήριξε ότι οι πύραυλοι πρέπει να ήταν ίδιοι με εκείνους που είχαν εκτοξευτεί στις 10 Αυγούστου και η Πιονγκγιάνγκ τους είχε αποκαλέσει τότε "νέο όπλο".
Την περασμένη εβδομάδα ο Trump υποβάθμισε τις δοκιμές πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι δεν παραβιάζουν τη δέσμευση του Kim να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Ο Trump είχε πει επίσης ότι έλαβε μία πολύ όμορφη επιστολή από τον Kim και ότι θα συναντηθούν σύντομα.
Οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση έχουν σταματήσει από την τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών στις 30 Ιανουαρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης