Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται για μία νέα αντικυβερνητική διαδήλωση

Χονγκ Κονγκ: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται για μία νέα αντικυβερνητική διαδήλωση
Η διαδήλωση διοργανώνεται από το Μέτωπο Πολιτών  για τα Ανθρώπινα Πολιτικά Δικαιώματα
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται σήμερα Κυριακή 18/8 στο Χονγκ Κονγκ για μία νέα αντικυβερνητική διαδήλωση, όπως αναφέρει το Skynews.
Δύο σταθμοί του μετρό έκλεισαν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός του πλήθους, που αναμένεται να καταφτάσει.
Οι συγκεντρωμένοι φορούν μαύρα ρούχα και κρατούν ομπρέλες, οι οποίες έχουν γίνει σύμβολο των διαδηλώσεων.
Αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή φωνάζουν συνθήματα, όπως "ζήτω το Χονγκ Κονγκ" και "ελευθερία στο Χονγκ Κονγκ".
Σκηνές με ιατρικό υλικό για την παροχή πρώτων βοηθειών έχουν στηθεί στην πόλη, καθώς υπάρχει ανησυχία για νέο ξέσπασμα βίας.
Μοιράζονται επίσης προστατευτικά γυαλιά και μάσκες, καθώς και αλατούχο διάλυμα που απαλύνει τις επιπτώσεις από τη χρήση δακρυγόνων.
Ο ακτιβιστής Joshua Wong είπε στο Skynews ότι αναμένονται πάνω από μισό εκατομμύριο διαδηλωτές και έκανε λόγο για μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ.
Με το Πεκίνο να μετακινεί στρατεύματα στα σύνορα, ο Wong ανέφερε ότι ελπίζει ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping να καταλάβει ότι το να στείλει στρατό στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι η λύση.
"Ο κόσμος ανησυχεί για μία νέα σφαγή, όπως εκείνη το 1989 στην πλατεία Τιεν Αν Μεν" υπενθύμισε σχετικά, ενώ υπερασπίστηκε το "θεμελιώδες δικαίωμα των διαδηλωτών να εκλέγουν τη δική τους κυβέρνηση".
Η διαδήλωση διοργανώνεται από το Μέτωπο Πολιτών  για τα Ανθρώπινα Πολιτικά Δικαιώματα , μια μη βίαιη οργάνωση που είχε διοργανώσει και τις συγκεντρώσεις με πάνω από 1 εκατ. κόσμο τον Ιούνιο του 2019.
Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι η αστυνομία θα είναι υπεύθυνη εφόσον επικρατήσει χάος.
Η Bonnie Leung πρόσθεσε ότι "είναι μία μέρα ειρήνης" και "ελπίζουμε να δείξουμε ότι ο λαός του Χονγκ Κονγκ μπορεί να διαδηλώσει ειρηνικά".
Το βράδυ του Σαββάτου 17/8 σημειώθηκαν κάποιες αψιμαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι δεν έκαναν, όμως, χρήση χημικών.
Οι διαδηλώσεις άρχισαν με αφορμή ένα νομοσχέδιο, που πλέον έχει αποσυρθεί και το οποίο προέβλεπε την έκδοση κατηγορούμενων από το Χονγκ Κονγκ για να δικαστούν στην Κίνα.
Αλλά οι ανησυχίες για την απώλεια ελευθεριών κάτω από το σύστημα μία χώρα - δύο κυβερνήσεις είναι ο πραγματικός λόγος που οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και το Χονγκ Κονγκ έχει περιέλθει στη χειρότερη κρίση από το 1997, όταν παραδόθηκε από τη Βρετανία και πάλι στην Κίνα
Οι διαδηλωτές ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και την παραίτηση της Carrie Lam, που θεωρείται άνθρωπος της Κίνας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης