Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 21% στις εξαγωγές αμερικανικού ουίσκι στην ΕΕ το 2019, λόγω δασμών

Πτώση 21% στις εξαγωγές αμερικανικού ουίσκι στην ΕΕ το 2019, λόγω δασμών
Οι εξαγωγές είναι ένα σημαντικό κομμάτι των πωλήσεων της βιομηχανίας ουίσκι των ΗΠΑ, η οποία απέφερε έσοδα ύψους 3,6 δισ. δολ. το 2018
Σημαντική πτώση καταγράφουν οι εξαγωγές του αμερικανικού ουίσκι στην ΕΕ, εξαιτίας των δασμών που έχουν επιβάλει οι Βρυξέλλες
Η βιομηχανία αλκοολούχων ποτών και τα αποστακτήρια στις ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες ότι, οι νέοι δασμοί που εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμη υψηλότερα τέλη για τα προϊόντα τους στην Ευρώπη.
Οι εξαγωγείς αμερικανικού ουίσκι προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις απώλειες πωλήσεων, που υποχώρησαν κατά 21% μεταξύ Ιουνίου 2018 και 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανίας αλκοολούχων ποτών που επικαλείται το Reuters.
Δώδεκα μήνες πριν από την επιβολή δασμών, οι ΗΠΑ παρουσίαζαν εξαγωγές αξίας 757 εκατομμυρίων δολαρίων του δημοφιλούς ποτού στην Ευρώπη.
Από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019 οι εξαγωγές μειώθηκαν στα 597 εκατομμύρια δολάρια.
Οι εξαγωγές είναι ένα σημαντικό κομμάτι των πωλήσεων της βιομηχανίας ουίσκι των ΗΠΑ, η οποία απέφερε έσοδα ύψους 3,6 δισ. δολ. το 2018.
Συνολικά το 63% των εξαγωγών αμερικανικού ουίσκι έχει αντιμετωπίσει αντίποινα για δασμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα, την Τουρκία, τον Καναδά και το Μεξικό.
Η ΕΕ εισπράττει σήμερα 25% δασμούς για το αμερικανικό ουίσκι.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να επιβάλλουν δασμούς έως και 100% σε ευρωπαϊκά αλκοολούχα ποτά και κρασί ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εκτιμάται ότι, τουλάχιστον 11.200 έως 78.600 θέσεις απασχόλησης θα μπορούσαν να χαθούν στους τομείς των ποτών, του οινοπνεύματος και της φιλοξενίας, οι οποίοι απασχολούν σήμερα 2.4 εκατομμύρια Αμερικανούς, εάν η σύγκρουση ΕΕ-ΗΠΑ επιδεινωθεί.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης