Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ακρόαση καλεί ο υπουργός Ναυτιλίας τους υπευθύνους των πλοίων στη γραμμή της Σαμοθράκης

Σε ακρόαση καλεί ο υπουργός Ναυτιλίας τους υπευθύνους των πλοίων στη γραμμή της Σαμοθράκης
Tη Δευτέρα 19/8 θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου  ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη
Σε ακρόαση για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, κάλεσε τους κατά νόμο υπευθύνους διαχείρισης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννης Πλακιωτάκης.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 19/8 θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου  ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, με στόχο να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρ. Μέτιος.
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα» στη Σαμοθράκη,  αλλά «για να  αντιμετωπιστεί οριστικά χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, τις οποίες δρομολογούμε αυτές τις ημέρες, σε κυβερνητικό επίπεδο, με τους συναρμόδιους Υπουργούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ο ίδιος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού σχετικά με το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, είπε ότι «το βασικό ζήτημα είναι οι υποδομές του λιμανιού της Καμαριώτισσας».
Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι έπρεπε πρώτα να λυθεί το πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες και στη συνέχεια να σχεδιαστούν οι επόμενες ενέργειες που αφορούν κυρίως στην ασφάλεια του λιμανιού.
Μάλιστα, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την απορία γιατί τόσα χρόνια δεν αφαιρέθηκαν από τον πυθμένα του λιμανιού οι επιχωματώσεις και τα φερτά υλικά που εμποδίζουν τα μεγαλύτερα πλοία να δένουν στο λιμάνι, υπογραμμίζοντας ότι η αφαίρεσή τους κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ και γι’ αυτό ευθύνεται η τοπική αυτοδιοίκηση και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης