Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας - Κέρδη 1,9% για το Brent

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας - Κέρδη 1,9% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη που ξεπέρασαν το 2%
(upd) Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο στην πρώτη συνεδρίαση (19/08/2019) της εβδομάδας, λόγω επίθεσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Σ. Αραβία αλλά και των νέων προσδοκιών ότι ΗΠΑ και Κίνα τελικά θα συμφωνήσουν για θέματα που αφορούν την εμπορική τους διένεξη.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά 1,91% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,79 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 2,5% στα 56,19 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν μεικτά πρόσημα, καθώς η καθυστέρηση στην επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και από την απροσδόκητη άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.
Οι νέα δασμοί της Ουάσιγκτον είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε εφαρμογή κατά την έναρξη του Σεπτεμβρίου, ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αναβολή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αξιωματούχοι των δύο χωρών.
Image
Μάλιστα, οι δύο πλευρές αναμένεται να έχουν νέες τηλεφωνικές επαφές την ερχόμενη εβδομάδα, στην προσπάθειά τους να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές και να καταλήξουν σε μία συμφωνία.
Ωστόσο, παρά τις προθέσεις του να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία, το Πεκίνο έχει καταστήσει σαφές ότι εάν οι αμερικανικοί δασμοί τεθούν σε εφαρμογή, τότε η Κίνα θα προχωρήσει σε αντίμετρα.
Στήριξη στις τιμές προκάλεσε και η επίθεση από τους αντάρτες Houthi της Υεμένης σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σ. Αραβία το Σαββατοκύριακο, αν και η Saudi Aramco ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην παραγωγή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης