Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο -0,643% το 10ετές της Γερμανίας

Ευρωζώνη: Άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο -0,643% το 10ετές της Γερμανίας
Η Γερμανία έχει τη δημοσιονομική δύναμη να αντιμετωπίσει την επόμενη οικονομική κρίση «με πλήρη ισχύ», δήλωσε ο Scholz
(upd) Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των δαπανών κατά 50 δισ. ευρώ από τη Γερμανία και λήψης μέτρων από την ΕΚΤ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος ύφεσης, κατευνάζει τις ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα αασφαλή καταφύγια. 
Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύεται στο -0,643% από -0,68%.

Image

Στην Ιρλανδία η απόδοση του 10ετούς αυξάνεται στο -0,071% από -0,118%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας αυξάνεται στο 1,467% από 1,402%.
Στην Πορτογαλία η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,161% από 0,123%.
Η απόδοση του 10ετούς στην Ισπανία ενισχύεται στο 0,135% από 0,097%.
Η Γερμανία έχει τη δημοσιονομική δύναμη να αντιμετωπίσει την επόμενη οικονομική κρίση «με πλήρη ισχύ», δήλωσε την Κυριακή (18/8/2019) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz.
Με τη δήλωση αυτή ο Scholz υποδεικνύει ότι, το Βερολίνο θα μπορούσε να διαθέσει επιπλέον 50 δισ. ευρώ πρόσθετων δαπανών για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Εξάλλου με την οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης, η Γερμανία αντιμετωπίζει πιέσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, να παρεκκλίνει από τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και αντ 'αυτού να ενισχύσει τις επενδύσεις με την ανάληψη χρέους.
Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters αυτό το μήνα ότι το υπουργείο Οικονομικών στρέφεται στην ιδέα της έκδοσης νέου ομολόγου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα κοστοβόρο πρόγραμμα προστασίας του κλίματος.
Ο Scholz παραδέχθηκε τη διεξαγωγή συζήτησης για την έκδοση ομολόγου αλλά τόνισε ότι, ένα κράτος πρέπει να μεριμνά σε καλές οικονομικά εποχές για τα δύσκολα όταν αυτά έλθουν.   
Το επίπεδο δημοσίου χρέους της Γερμανίας αναμένεται να μειωθεί περίπου στο 58% του ΑΕΠ φέτος από 60,9% το προηγούμενο έτος.
Αυτό το ποσοστό θα το έθετε κάτω από το σχετικό όριο του 60%, που έχει θεσπίσει η ΕΕ, παρέχοντας στο Βερολίνο μεγαλύτερη ευελιξία για αύξηση των μελλοντικών δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης