Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες συναντήσεις Macron με Putin και Johnson ενόψει της Συνόδου της G7

Κρίσιμες συναντήσεις Macron με Putin και Johnson ενόψει της Συνόδου της G7
Σήμερα 19/8 η συνάντηση των προέδρων της Γαλλίας και της Ρωσίας
Κρίσιμες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin και με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson θα έχει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Ο Macron θα υποδεχθεί σήμερα Δευτέρα 19/8 τον Putin, με τον οποίο και αναμένεται να συζητήσει μια σειρά από κορυφαία διπλωματικά θέματα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 που θα γίνει στις 24 – 25/8.
Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν Macron και Putin είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα και στην Ουκρανία, με τον πρόεδρο της Γαλλίας να υποστηρίζει πως ο διάλογος με τη Ρωσία είναι αναγκαίος για όλα αυτά τα «καυτά» για τη διεθνή σκηνή ζητήματα.
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο Macron θα έχει συνάντηση την προσεχή Πέμπτη 22/8 με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει τις πραγματικές προθέσεις του Johnson σχετικά με το κατά πόσο εννοεί τις απειλές του για μια αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Όπως αναφέρεται ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να επαναλάβει στον Johnson πως η ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της και να μπει σε μια διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, στην οποία είχαν καταλήξει οι Ευρωπαίοι ηγέτες με την πρώην πρωθυπουργό Theresa May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης