Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τη Β. Κορέα πρέπει να συνεχιστούν με σοφία και ειλικρίνεια

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τη Β. Κορέα πρέπει να συνεχιστούν με σοφία και ειλικρίνεια
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κάλεσε όλες τις πλευρές να αντιμετωπίσουν την ευκαιρία σαν «χίλια κομμάτια χρυσού»
Έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα να συνεχίσουν τον διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, απηύθυνε σήμερα (19/8) ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon Jae in, τονίζοντας μάλιστα ότι η συνέχιση του διαλόγου πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Ειδικότερα, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος τόνισε πως «εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία, δε μπορούμε να πούμε πότε θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ξανά αυτή την ευκαιρία», καλώντας παράλληλκα όλες τις πλευρές να αντιμετωπίσουν αυτή την ευκαιρία «σαν χίλια κομμάτια χρυσού» και την εκμεταλλευτούν.
Παράλληλα, ο κ. Moon ζήτησε να γίνει ένα «προσεκτικό βήμα προς τα εμπρός, σαν να χειριζόμαστε ένα εύθραυστο γυάλινο μπολ», ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί πάνω στη βάση «της σοφίας και της ειλικρίνειας», ώστε να γίνει κατανοητή η θέση της κάθε πλευράς.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, στον οποίο οφείλεται η έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην κορεατική χερσόνησο, επεσήμανε ότι η τρέχουσα «φάση διαλόγου» ανάμεσα στις τρεις χώρες «δεν ήρθε εύκολα».
«Πραγματοποιήθηκε με δυσκολία, σαν ένα θαύμα, που τροφοδοτείται από την αποφασιστικότητα και την απόφαση των ηγετών Νότιας και Βόρειας Κορέας, και των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο κ. Moon.
Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες ορσμένες δοκιμές πυραύλων, ως «κίνηση διαμαρτυρίας» απέναντι στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν η Νότια Κορέα και ΗΠΑ, με την πλευρά της Πιονγιάνγκ να τονίζει ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις καθιστούν επί του παρόντος «αδύνατη» τη διεξαγωγή διαλόγου.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τόνισε ότι αναμένει να συναντηθεί ξανά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jon un, στο «εγγύς μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης