Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση καταγράφει ο χρυσός μετά την ανάκαμψη σε Wall και Ασία - Στο -0,95% και τα 1.509,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση καταγράφει ο χρυσός μετά την ανάκαμψη σε Wall και Ασία - Στο -0,95% και τα 1.509,15 δολ. ανά ουγγιά
Παρά τις τρέχουσες απώλειες, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο θα παραμείνει ισχυρή
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (19/8) η τιμή του χρυσού, καθώς η ανάκαμψη στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας απομάκρυνε τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως οτυ -0,95% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.509,15 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολαρίων.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός σκαρφάλωσε στα 1.535,06 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία θα δημοσιευθούν την Τετάρτη (21/8), καθώς και το ετήσιο συνέδριο της τράπεζας στο Jackson Hole, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη (22/8), αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία που θα ακολουθήσει κατά την τρέχουσα εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι ακόμα έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με το Πεκίνο.
Ωστόσο, παρά τις τρέχουσες απώλειες που σημειώνει ο χρυσός, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο θα παραμείνει ισχυρή, με την TD Securities να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «τα πολύτιμα μέταλλα μπορεί να έχουν επωφεληθεί από την αγωνία των αγορών και τους φόβους ύφεσης, ωστόσο η έλλειψη κακών ειδήσεων έχει προκαλέσει ορισμένη σταθεροποίηση».
Μέχρι στιγμής, η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί κατά +6% για τον Αύγουστο, εν μέσω αυξημένων εμπορικών εντάσεων και επιφυλακτικότητας από τις κεντρικές τράπεζες των σημαντικότερων οικονομιών παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης