Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τροχιά ανάκαμψης παραμένει η Wall Street - Άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

tags :
Σε τροχιά ανάκαμψης παραμένει η Wall Street - Άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημειώνουν άνοδο, εν μέσω υποχώρησης των ανησυχιών για την οικονομία
Με ισχυρά κέρδη άνοιξαν σήμερα (19/8/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημειώνουν άνοδο, εν μέσω υποχώρησης των ανησυχιών για την οικονομία, ενώ τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στο εμπόριο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,2% στις 26.195 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 2.925 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,5% υψηλότερα, στις 8.014 μονάδες.

Image
Η Wall Street διευρύνει έτσι τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε την περασμένη Παρασκευή (16/8), ανακάμπτοντας από το μαζικό sell-off της Τετάρτης (14/8) -η χειρότερη ημέρα του 2019.
Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 3% από τις αρχές Αυγούστου και περισσότερο από 4% από τα ιστορικά υψηλά που «άγγιξε» πρόσφατα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει σήμερα άνοδο 7,3 μονάδων βάσης, στο 1,61%, από 1,540% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ του 30ετούς ενισχύεται κατά 10,1 μ.β. στο 2,10%, από 2,00%.
Η άνοδος των αποδόσεων ωθεί υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές, με τις Bank of America να σημειώνει άνοδο 1,7%, τη Citigroup να καταγράφει κέρδη 2%, την JPMorgan να ενισχύεται κατά 1,1%, τη Morgan Stanley να κινείται κατά 2% υψηλότερα και την Goldman Sachs να διαπραγματεύεται στο +2,2%.
Την περασμένη εβδομάδα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών, ενώ διολίσθησε κάτω από εκείνη του 2ετούς, για πρώτη φορά από το 2007.
Το φαινόμενο αυτό -η λεγόμενη αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων- πυροδότησε φόβους για ύφεση στην αμερικανική οικονομία, στρέφοντας τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια, με την απόδοση του 30ετούς ομολόγου των ΗΠΑ να υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό. 
Εν τω μεταξύ, ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες προσφέρει η είδηση ότι οι ΗΠΑ συμφώνησαν να παρατείνουν την αναστολή των μέτρων σε βάρος της Huawei.
Ειδικότερα, οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν για ακόμη 90 ημέρες συνεργασία με την Huawei, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, παρατείνεται η αναστολή της ισχύος των μέτρων κατά του κινεζικού «κολοσσού».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε, πάντως το σαββατοκύριακο ότι δεν είναι έτοιμος να συνάψει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να μην προχωρήσει σε καμία συναλλαγή το αμερικανικό δημόσιο με την Huawei.
Σε δηλώσεις του ο Trump προειδοποίησε την κυβέρνηση της Κίνας ότι εάν προχωρήσει σε σκληρή καταστολή των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, κατά τρόπο παρόμοιο με την πάταξη του ξεσηκωμού της Πλατείας Τιενανμέν, οι πιθανότητες σύναψης διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο θα εκμηδενιστούν.
Ο Trump υποστήριξε ακόμη ότι δεν περιμένει ύφεση στην αμερικανική οικονομία και ότι οι φορολογικές περικοπές προσέφεραν στους καταναλωτές χρήματα για να ξοδέψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης