Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, λόγω προσδοκιών για μέτρα από Γερμανία και ΕΚΤ- Στο +1,32% ο DAX

Κέρδη στις ευρωαγορές, λόγω προσδοκιών για μέτρα από Γερμανία και ΕΚΤ- Στο +1,32% ο DAX
O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,14% κι έκλεισε στις 373,86 μονάδες
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα (19/8/2019) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των δαπανών κατά 50 δισ. ευρώ από τη Γερμανία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος ύφεσης, και για λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατεύνασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομία.

Image

Η περαιτέρω επιβράδυνση που κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, ενέτεινε τις πιέσεις για τη λήψη σημαντικών μέτρων στήριξης από την ΕΚΤ στη συνεδρίασης της 12ης Σεπτεμβρίου 2019.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα των προκαταρκτικών, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, από 1,3% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η επιβράδυνση θα περιοριστεί στο 1,1%.
O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,14% κι έκλεισε στις 373,86 μονάδες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επίπεδα έξι μηνών, με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο (+1,4%).
Κέρδη 0,6% κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, λόγω της ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύθηκαν κατά 1,4%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,32% κι έκλεισε στις 11.715,37 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Bank να ενισχύεται κατά 2,7%.

Image

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, δήλωσε το σαββατοκύριακο πως η Γερμανία έχει τη δημοσιονομική δύναμη να αντιμετωπίσει την επόμενη οικονομική κρίση «με πλήρη ισχύ».
Με τη δήλωση αυτή ο Scholz υποδεικνύει ότι, το Βερολίνο θα μπορούσε να διαθέσει επιπλέον 50 δισ. ευρώ πρόσθετων δαπανών για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Εξάλλου, με την οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης, η Γερμανία αντιμετωπίζει πιέσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, να παρεκκλίνει από τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και αντ’ αυτού να ενισχύσει τις επενδύσεις με την ανάληψη χρέους.
Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters αυτό το μήνα ότι το υπουργείο Οικονομικών στρέφεται στην ιδέα της έκδοσης νέου ομολόγου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα κοστοβόρο πρόγραμμα προστασίας του κλίματος.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,02% στις 7.189,65 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 1,34% στις 5.371,56 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 1,93% στις 20.715,49 μονάδες.

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης