Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Αύγουστο του 2019, στις -4,9 μονάδες

Κίνα: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Αύγουστο του 2019, στις -4,9 μονάδες
Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών ZEW διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την αύξηση του κινειζκού ΑΕΠ
Οριακή πτώση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά την Κίνα για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/8) στοιχεία του Γερμανικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών (ZEW), εν μέσω των εμπορικών εντάσεων που επικρατούν τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος αφορά τις προσδοκίες για την κινεζική οικονομία κατά τους επόμενους μήνες, υποχώρησε στις -4,9 μονάδες, έναντι -4,8 μονάδων τον Ιούλιο του 2019.
Ωστόσο, το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την αύξηση του κινειζκού ΑΕΠ το 2019, και συγκεκριμένα στο 6,1%, ενώ ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας ενισχύθηκε κατά 2,1 μονάδες, στις -12,9 μονάδες συνολικά.
Σύμφωνα με τον ερευνητή του Τμήματος Διεθνούς και Δημοσιονομικής Διαχείρισης του ZEW, Michael Schroeder, «οι ειδικοί αναμένουν ότι η υπτίμηση του γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου θα συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με προβλέψεις, η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία θα μεταβληθεί από 7,03 γουάν ανά δολάριο στα 7,07 γουάν ανά δολάριο τους επόμενους τρεις μήνες και στα 7,14 γουάν ανά δολάριο τους επόμενους δώδεκα μήνες».
Παράλληλα, ο ερευνητής του ZEW διευκρίνισε ότι «αυτή η υποτίμηση του γουάν μπορεί να στηρίξει αφενός τις εξαγωγές της Κίνας, αλλά θα μπορούσε να συμβάλει αφετέρου στην περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης