Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 10 σημεία του Pablo Iglesias - Ο ηγέτης των Podemos προτείνει τρόπους συνεργασίας με τον Pedro Sanchez

Τα 10 σημεία του Pablo Iglesias - Ο ηγέτης των Podemos προτείνει τρόπους συνεργασίας με τον Pedro Sanchez
Το Podemos κατέθεσε προσχέδιο ώστε να μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας στην Ισπανία
Δέκα σημεία για κυβέρνηση συνεργασίας με το PSOE (το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας) προτείνει ο Pablo Iglesias στον Pedro Sanchez.
Ο ηγέτης των Unidas Podemos, Pablo Iglesias απέστειλε στον Pedro Sanchez, σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais, ένα σχέδιο συμβιβασμού 119 σελίδων, στο οποίο περιλαμβάνονται 10 σημεία ώστε να αρχίσει ο διάλογος ξανά για την δημιουργία μίας κυβέρνησης συνεργaσίας στην Ισπανία.
Ο Iglesias επιμένει στην ανάγκη σύστασης μίας κυβέρνησης "συνεργασίας όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες και το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στην αυτοδιοίκηση".
Ο νικητής των εκλογών του Απριλίου 2019 Pedro Sanchez, είχε προτείνει στον ηγέτη του Podemos την αντιπροεδρία της κυβέρνησης καθώς και τρία υπουργεία αλλά η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή.
Το Podemos κατέθεσε το σχέδιο αν και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση. Το προχέδιο βασίζεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο επεξεργάστηκαν τα δύο κόμματα τον Οκτώβριο του 2018 αλλά δεν εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο.

Τα 10 σημεία αφορούν:
1. Τα εργασιακά. Αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1200 ευρώ και την κατάργηση των επιβλαβών μεταρρυθμίσεων του 2012.
2. Ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών, κυρίως στον τομέα της υγείας αλλά και νόμο για την ευθανασία.
3. Ο φεμινισμός. Το Podemos προκρίνει νόμους για την μητρότητα, την προστασία από την σεξουαλική παρενόχληση, την έμφυλη βία και στηρίζει νόμους για την LBTI κοινότητα.
4. Η "άδεια Ισπανία". Με τον όρο αυτό οι Ισπανοί εννοούν τις αγροτικές περιοχές που έχουν αδειάσει. Το Podemos προτείνει επενδύσεις και χρηματοδότηση στις αγροτικές περιοχές αλλά και ελάχιστη τιμή στα προϊόντα για τους αγροτες.
5. Διαφθορά. Το έγγραφο δεσμεύεται να κλείσει τα "παραθυράκια" για την διαφθορά και προτείνει μονάδα ειδικευμένη στο θέμα, η οποία θα λογοδοτεί στην δικαιοσύνη και όχι στην κυβέρνηση.
6. Στέγαση. Ο Iglesias επιθυμεί την μείωση στα ενοίκια και προτείνει μία δέσμη μέτρων που θα αποτρέπουν την αύξηση των τιμών.
7. Φορολογία. Με μία νέα φορολογική μεταρρύθμιση θα πληρώνουν όσοι έχουν περισσότερα.
8. Περιβάλλον. Προτείνει να τεθούν στόχοι για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) αλλά και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
9. I+D+i (σσ Έρευνα, Ανάπτυξη, Καινοτομία-Investigacion, Desarrolllo, Inovacion). Το Podemos θέλει να προσελκύσει δηλαδή επενδύσεων και ενίσχυση της έρευνας και της επιχειρηματικότητας.
10. Η Ευρώπη. Στο θέμα αυτό το Podemos θέτει ως στόχο μία Ευρώπη ενότητας, πιο δημοκρατική και με κοινωνικό πρόσημο. Μία κυβέρνηση συνεργασίας που θα προωθεί το κοινωνικό κράτος και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Γηραιά Ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης