Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήξεις αφήξεις από τον Corbyn για το Brexit - Ασαφής η τακτική των Εργατικών μπροστά στο ενδεχόμενο άτακτης εξόδου

tags :
Ήξεις αφήξεις από τον Corbyn για το Brexit - Ασαφής η τακτική των Εργατικών μπροστά στο ενδεχόμενο άτακτης εξόδου
Το... γελοίο της στρατηγικής του Corbyn για το δημοψήφισμα
Ο Jeremy Corbyn επιθυμεί την θέση του Boris Johnson αλλά η προεκλογική εκστρατεία του δεν βγάζει κανένα νόημα.
Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματους της Βρετανίας δεν παραιτείται της προσπάθειας να ανατρέψει τα σχέδια του Boris Johnson για άτακτο Brexit αλλά η τακτική του έχει αμφίβολα αποτελέσματα.
Έχει υποσχεθεί δεύτερο δημοψήφισμα, χωρίς όμως να έχει πάρει κάποια θέση για το αποτέλεσμα.
Δεν έχει διευκρινίσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Το μόνο που του απομένει είναι να κάνει ένα δημοψήφισμα στο οποίο οι πολίτες θα διαλέξουν αν θα τον αφήσουν να διαπραγματευτεί μία συμφωνία ή αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προφανώς δεν υφίσταται καν η επιλογή του no-deal Brexit. Αυτό δεν δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να έχουν τον τελευταίο λόγο.
Ο σκιώδης υπ. Οικονομικών των Εργατικών J. McDonnell έχει επισήμως δηλώσει την πρόθεσή του να διαπραγματευτεί την παραμονή στην Ε.Ε., κάτι το οποίο έχει προκαλέσει αναταρχή ακόμη και μέσα στο κόμμα του.
Μπροστά στον φόβο του Brexit χωρίς συμφωνία, ο Corbyn έχει υποσχεθεί πως "θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί". Ταυτόχρονα όμως δεν στηρίζει κάποιον άλλον για την θέση του πρωθυπουργού.
Το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών υποστηρίζει πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μία άτακτη έξοδο, χωρίς όμως να στηρίζουν τον Corbyn.
Οι Tories δηλώνουν ακριβώς το ίδιο, με την προϋπόθεση όμως πως ένας δικός τους θα γίνει πρωθυπουργός.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Εκ των πραγμάτων λοιπόν το εκλογικό σώμα διασπάται μεταξύ Εργατικών και Φιλελεύθερων στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου.
Όσοι επιθυμούν το Brexit συνασπίζονται στους Τόρηδες.
Δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν στα τέλη Ιουλίου 2019 έδειξαν ότι οι Tories θα κέρδιζαν τυχόν εκλογές αλλά θα έχαναν για 15 έδρες την πλειοψηφία.
Φαίνεται λοιπόν ότι αν ο Johnson φέρει το Brexit, η ανάγκη για ένα "κόμμα Brexit" θα εξαφανιστεί. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος φαίνεται μπερδεμένος από το μήνυμα των Εργατικών.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι Τόρηδες είναι συμπαγείς και αδιάσπαστοι στην πολιτική τους, ενώ στους υπόλοιπους οι ψήφοι φαίνεται να διασπώνται μεταξύ Εργατικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατικών.
Αναλυτές πιστεύουν ότι ο Boris Johnson πρέπει να φέρει εις πέρας την δοκιμασία του Brexit στις 31 Οκτωβρίου και μετά να πάει σε εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης